פילה בקר בצמצום שיטאקי פורט
מהכנה לצלחת, המתכון הזה מסתובב 1 שעה ו 20 דקות. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון כפית של 64%. הציון הזה מוצק. נסו פילה בקר עם הפחתת שזיף נמל-חוף, סטייקי פילה בקר עם הפחתת נמל וגבינה כחולה, ו פילה בקר פלפל מעורב עם הפחתת שאלוט-נמל (מתכונים דומים).
הוראות
מתבלים את קוביות הקציצות במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד בטמפרטורת החדר תוך כדי המשך הכנת המתכון.
מחממים 1 כף שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מערבבים פנימה את פטריות השיטאקי ומבשלים עד שהם נבלו ומתחילים להזהיב, כ -5 דקות.
מוציאים את הפטריות מהמחבת ומניחים בצד; מחממים את יתרת שמן הזית במחבת עד שהוא מתחיל לעשן, את המפזרים בקצפת הבקר הקוביות. מבשלים מכל הצדדים עד להשחמה מבחוץ והבשר מבושל ממש מתחת למידת האלילות הרצויה, כ -5 דקות לבינוני נדיר.
מוציאים את הסטייק מהמחבת ומניחים בצד.
יוצקים את יין הפורט למחבת ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מרתיחים עד שהנמל הצטמצם בחצי, ואז מקציפים פנימה את ריבת הפטל, רוטב ווסטרשייר, מרק בקר ופטריות שיטאקי. ממשיכים לבשל עד שהרוטב הצטמצם ל -1 / 2 כוס, כ -30 דקות. לאחר צמצום, מערבבים פנימה את קוביות הקציצה ומחממים מחדש.