פסטה עם פטריות וכאשה
פסטה עם פטריות וקשאן היא צמחוני מנה עיקרית. מנה זו מכילה סביב 15 גרם חלבון 21 גרם של שומן, וסך הכל 482 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %25 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו כוסמת, שמן זית, מלח כשר ופלפל ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: קאשה ורנישק (כוסמת מגרדת עם פסטת פרפר), קאשה ורנישק (קשאן וקשתות), ו קאשה ורנישק – קשאן וקשתות.
הוראות
להביא סיר גדול של מים לרתיחה ולהוסיף 1 כף מלח.
מוסיפים את הפסטה ואת כוסתה ומבשלים עד שהפסטה היא אל דנטה והקאשה היא רק במכרז, 10 עד 12 דקות. שמור כוס 1 של מי הבישול, לנקז, ולהחזיר את הפסטה ואת קאשה לסיר.בינתיים, לחמם את השמן במחבת גדולה על חום בינוני.
מוסיפים את הבצל ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד הזהב, 12 עד 15 דקות.
מוסיפים את הפטריות ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מכרז, 8 עד 10 דקות.
מוסיפים את תערובת הפטרייה לפסטה מנוקזת ולקאשה. מערבבים את הפטרוזיליה, חמאה, מי פסטה שמורים, 1/2 כפית מלח, ו 1/4 כפית פלפל.הערה: זוהי מנה יהודית קלאסית ממזרח אירופה שנקראת קאשה ורנישקס.