צדפות צרובות עם אשכולית ורודה-רוטב חמאה חום
, המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 1 גר' של חלבון, 30 גרם של שומן, וסך הכל 322 קלוריות. והוא יספק כ 2 מנות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו פלפל, צדפות ים, מלח ים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו צדפות צרובות ברוטב אשכוליות, צדפות צרובות עם חמאה חומה סיידר, ו צדפות צרובות עם תירס מתוק, אדממה וחמאה חומה (מתכונים דומים).
הוראות
לקלף אשכוליות, ולחתוך לסעיפים עם סכין. לסחוט רינד ואת עיסת הנותרים להניב 1/4 כוס מיץ.
מבשלים חמאה בסיר גדול על חום בינוני, ערבוב מדי פעם, 3 עד 4 דקות או עד שהוא הופך צבע זהוב ומריח אגוזים. מערבבים בקמח; לבשל, לטאטא כל הזמן, 1 דקה. מערבבים בהדרגה מיץ אשכוליות. מבשלים 1 עד 2 דקות או עד מעובה. מערבבים במקטעי אשכוליות ו 1/4 כפית כל מלח ים ופלפל שחור.
יוצקים לתוך קערה; לכסות ולשמור חם.
מפזרים צדפות עם הנותרים 1/4 כפית כל מלח ים ופלפל שחור.
שמן חום במחבת כבדה גדולה מעל חום בינוני גבוה עד חם.
הוסף צדפות, ו לצרוב 3 דקות בכל צד או עד צדפות השחמה.
טפטוף צדפות ברוטב אשכוליות; מפזרים עירית.