קושימומחה
מוכן ב1 ש, 40 דק.
מנות6
ציון בריאות55
מגזין

צלי החזיר הלח הבסיסי של אבא

צלי החזיר הלח הבסיסי של אבא
צלי החזיר הלח הבסיסי של אבא הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני ומספק כ 6 מנות. במנה עיקרית זו יש 343 קלוריות, 51 גר' של חלבון, ו 14 גרם של שומן למנה. המתכון הזה מכסה %25 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו בשר חזיר צלוי, מלח כשר, שמן זית ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. מתכונים דומים: צלי חזיר חמוציות לח, הודו צלוי לח עם רוטב פורט, ו עוף צלוי בסיסי.

הוראות

1
מערבבים שמן, פלפל, ומלח בקערה; לשפשף תערובת שמן על חזיר ומקרר בעוד התנור מתחמם מראש.
מרכיבים שתצטרך
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-דַק-
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
מחממים תנור ל 475 מעלות F (245 מעלות C).
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
3
מניחים מדף קלייה במחבת קלייה גדולה; מסדרים חזיר על המדף קלייה.
מרכיבים שתצטרך
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
4
צלי בתנור שחומם מראש עד חזיר עם השחמה, כ -30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
5
הסר חזיר מהתנור ולהפחית חום תנור ל 325 מעלות F (165 מעלות C). אפשר חזיר לנוח שנחשף בטמפרטורת החדר במשך 30 דקות. מדחום שנקרא מיידית מוכנס למרכז צריך לקרוא בין 115 מעלות F (46 מעלות C) ו 140 מעלות F (60 מעלות C).
מרכיבים שתצטרך
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
6
לחזור לתנור ולהמשיך לבשל עד חזיר הוא מעט ורוד במרכז, 15 עד 30 דקות. מדחום שנקרא מיידית מוכנס למרכז צריך לקרוא לפחות 145 מעלות F (63 מעלות c).
מרכיבים שתצטרך
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (בערך)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
7
בואו העמדה הצולה חשופה בטמפרטורת החדר במשך 15 עד 20 דקות לפני חיתוך והגשה.