צמת חג
גשו לסופר וקנו קמח, אגוזי פקאן, צימוקים ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-15 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב אחר דיאטה צמחונית לקטו אובו. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 26%, וזה די גרוע. מתכונים דומים: צמת חג, צמת לחם חג וצמת ארוחת בוקר לחגים.
הוראות
בקערה קטנה, ממיסים שמרים בחלב. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, המלח, קליפת הלימון וההל.
חותכים פנימה חמאה עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים תערובת שמרים וביצה שלמה; לערבב היטב. מערבבים פנימה דובדבנים, צימוקים ואגוזי פקאן.
הופכים על משטח מקומח; ללוש עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית, כ-6-8 דקות.
מניחים בקערה משומנת, הופכים פעם אחת לשמן את החלק העליון. מכסים ומתפיחים במקום חמים למשך שעה (הבצק לא יכפיל את נפחו).
מנקבים בצק למטה; מחלקים לארבעה חלקים.
מגלגלים שלושה חלקים ל-15 אינץ'. חִבֵּל. חבלים קלועים; מניחים על תבנית אפייה משומנת. מחלקים את מנת הבצק האחרונה לשניים; מגלגלים כל אחד ל-15 אינץ'. חֶבֶל. טוויסט חבלים. לחץ על חריץ במורד מרכז הכיכר הקלועה; מניחים בצק מעוות בשקע. מכסים ומתפיחים עד הכפלה, כ-30 דקות.
מקציפים חלמון ומים; להבריש מעל הכיכר.
אופים ב-350 מעלות למשך 20 דקות. מכסים בצורה רופפת בנייר כסף; לאפות עוד 20-25 דקות. מצננים על רשת.
מערבבים סוכר וחלב; לטפטף על הכיכר. מקשטים בדובדבנים אם רוצים.
יין מומלץ: יין מבעבע, ורוד נוצץ
יין מבעבע ורוזה מבעבע הם בחירה מצוינת עבור אנטיפסטי. אם אתה מגיש מבחר של מתאבנים, אתה לא יכול להשתבש עם אלה. שניהם מאוד ידידותיים לאוכל ומשלימים מגוון טעמים. אתה יכול לנסות את Tenuta di Capraia Chianti Classico. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.6 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-18 דולר לבקבוק.
Tenuta di Capraia Chianti Classico
Chianti Classico Tenuta di Capraia הוא יין בעל מורכבות ומבנה מיטביים. צבע אדום אודם עם גווני סגול. ארומה עזה ועשירה, יצנית, מונעת פירות. תווי דובדבן נעימים, מרעננים ומאוזנים היטב עם רמזים של טאנין חי משולב.