קפונטה, תבלין חצילים
גשו לסופר וקנו רסק עגבניות, בצל, גבעול סלרי ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 1 שעה ו -45 דקות. נסו קפונטה (תבלין חציל סיציליאני), רוטב חצילים סיציליאני (קפונטה), ו חציל חמוץ מתוק (קפונטה) (מתכונים דומים).
הוראות
1 לזרוק את חצילים חתוכים לקוביות עם כ 2 כפות מלח ולשים לתוך קערה גדולה. מכסים את הקערה בצלחת שמתאימה לקערה ומשקל אותה בפחית כבדה.
מסננים את החצילים, שוטפים במים מתוקים ומייבשים עם מגבות נייר. 2
חום 2 כפות שמן במחבת גדולה מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים בצל וסלרי, מתבלים במלח. לבשל, ערבוב מדי פעם עד הבצל מתחיל להתרכך-כ 5 דקות.
תוסיף את השום. לבשל 1-2 דקות יותר.
הסר מהמחבת ולהניח בצד. 3 נגבו את המחבת במגבת נייר, הפכו את החום לגבוה והוסיפו את שמן הזית הנותר.
בואו החום הזה עד השמן הוא כמעט עישון.
מוסיפים את החצילים ומפרשים אותו בשכבה דקה ככל שאתה יכול במחבת.
תן לרחוש זה במשך 1-2 דקות לפני ערבוב, ואז לתת לו לשבת דקה מלאה לפני ערבוב שוב. לבשל ככה במשך 5-6 דקות. 4
מוסיפים את תערובת הבצל-סלרי, העגבניות, הזיתים, צנוברים, צלפים ופתיתי פלפל אדום. מערבבים היטב.
מוסיפים את החומץ, הסוכר ואת רסק עגבניות ומערבבים פעם נוספת. מבשלים, ערבוב מדי פעם עד חצילים הוא רך מאוד, על 8 דקות.5
הסר מהחום ולתת מגניב לטמפרטורת החדר.
מערבבים בזיליקום. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. קפונטה יכול להיות בקירור, מכוסה, עד 5 ימים.
מרכיבים
591 לב מפאלדי טרי אם אפשר
בזיליקום קצוץ23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'
צלפים, סחוטים1
גבעול סלרי, טחון1
שן שום, טחון1
חצילים גלובוס - על 1 lb, לקוביות1181 לב מפאלדי טרי אם אפשר
זיתים ירוקים מגולענים, קצוצים דק43 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'
שמן זית, מחולק1קטן
בצל, טחון591 לב מפאלדי טרי אם אפשר
צנוברים, קלויים4
עגבניות שזיף, קצוץ דק1אוראו ממולאים כפולים
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'591 לב מפאלדי טרי אם אפשר
1 כף בתוספת 1 כפית מלח כשר, נוסף לתיבול בשר8שרימפס וורידים
מלח23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'
מיץ לימון, אופציונלי12 כפיות אבקת שום
פיתות, מחוממות לפי הוראות האריזה, להגשה