קושימומחה
מוכן ב1 ש, 10 דק.
מנות8
ציון בריאות8
מגזין

קציצות שוודיות עם רוטב לינגונברי

קציצות שוודיות עם רוטב לינגונברי
תשכחו לצאת לאכול או להזמין טייק אאוט בכל פעם שאתם חושקים באוכל סקנדינבי. נסו להכין בבית קציצות בשר שוודיות עם רוטב לינגונברי. מנה אחת מכילה 550 קלוריות , 25 גרם חלבון ו -39 גרם שומן . מתאים ל-8 ומחירו 2 מנות.15 דולר למנה. מתכון זה אהוב על 25 אוכלי אוכל וטבחים. אם יש לכם שמיר, ביצה, מלח ופלפל כשר ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זה עובד הכי טוב כמנה עיקרית, והוא נעשה תוך שעה ו-10 דקות בערך. בסך הכל, מתכון זה זוכה לציון ספונקולרי מוצק של 53% . אם אהבתם את המתכון הזה, תסתכל על המתכונים הדומים הבאים: כדורי בשר שוודים עם רוטב לינגונברי או חמוציות , כדורי שעועית שוודיים עם רוטב לינגונברי ומיני קציצות בשר שוודיות עם רוטב חמוציות .

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
בקערה קטנה מערבבים את פירורי הלחם והחלב; מערבבים עם מזלג ומניחים לעמוד 5 דקות. שמים 3 כפות מהחמאה במחבת קטנה ונותנים לה להימס על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
חבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצהחבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצה
1/4 פאונד פטריות מורל1/4 פאונד פטריות מורל
שמן צמחי, להברשה ולטיגון עמוקשמן צמחי, להברשה ולטיגון עמוק
ציוד שתשתמש בו
1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן
לסובב חבלי ליקריץלסובב חבלי ליקריץ
3
מוסיפים את השאלוט, השום והקימל; מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
זרעי קימלזרעי קימל
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
4
מטגנים עד לריכוך אך לא משחים, כ-2 דקות.
5
שמים את בשר הבקר והחזיר הטחון בקערה גדולה.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית זרעי שומר, 1/3 כף יד1 כפית זרעי שומר, 1/3 כף יד
2 (1 1/4 פאונד) שקדי חזיר קצוצים לגמרי, חתוכים ל-8 חתיכות2 (1 1/4 פאונד) שקדי חזיר קצוצים לגמרי, חתוכים ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
לסובב חבלי ליקריץלסובב חבלי ליקריץ
6
מוסיפים את תערובת השאלוט המיוזע, הביצה, הפטרוזיליה והשמיר; מתבלים במלח ופלפל. סוחטים את החלב מפירורי הלחם המושרים, מוסיפים את הלחם לתערובת הבשר ומערבבים היטב בעזרת הידיים. צובטים בערך 1/2 כוס מתערובת הבשר ומגלגלים אותה בידיים הלחות כדי לעצב אותה לקציצה בגודל כדור בשר. ממשיכים ליצור את הקציצות ולשים אותן על מגש; צריך להיות בערך 20 קציצות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת
חבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצהחבילה אחת (12 אונקיות) שעועית ירוקה טרייה, קצוצה
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
כמה פרמיג'ינו-רג'יאנו מגולחיםכמה פרמיג'ינו-רג'יאנו מגולחים
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
מים נוספיםמים נוספים
שמירשמיר
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנותמנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
שמן צמחי, להברשה ולטיגון עמוקשמן צמחי, להברשה ולטיגון עמוק
עד 8 שזיפיםעד 8 שזיפים
עיגול עוגת קרטון (6 אינץ')עיגול עוגת קרטון (6 אינץ')
7
ממיסים 2 כפות מהחמאה במחבת גדולה על אש בינונית. כשהקצף מתחיל לשקוע, מוסיפים את הקציצות בקבוצות כדי לא להעמיס את המחבת.
מרכיבים שתצטרך
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
1/4 פאונד פטריות מורל1/4 פאונד פטריות מורל
ציוד שתשתמש בו
1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן
8
מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות היטב מכל הצדדים, כ-7 דקות בסך הכל.
מרכיבים שתצטרך
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
9
מוציאים את הקציצות לצלחת מרופדת בנייר סופג כשהן מוכנות.
מרכיבים שתצטרך
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
10
זורקים את רוב השומן מהמחבת ומחזירים לאש.
ציוד שתשתמש בו
1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן
11
הוסף את כף החמאה הנותרת וסובב אותה כדי לצפות את התבנית.
מרכיבים שתצטרך
1/4 פאונד פטריות מורל1/4 פאונד פטריות מורל
ציוד שתשתמש בו
1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן
12
מפזרים פנימה את הקמח, ומערבבים בכף עץ כדי להתמוסס בשומן.
מרכיבים שתצטרך
חמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננתחמאה, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ', צוננת
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
13
יוצקים פנימה את מרק העוף, ומערבבים בכף עץ כדי לשחרר את החלקים מתחתית המחבת. מבשלים ומערבבים עד שהנוזל מצטמצם ומתחיל להיווצר רוטב; מתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את האש ומערבבים פנימה את השמנת החמוצה. מחזירים את הקציצות לרוטב ומערבבים פנימה 1/4 כוס ריבת הלינגנוברי עד לאיחוד. מבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט והקציצות מחוממות, כ-15 עד 20 דקות. מקלחים בפטרוזיליה קצוצה ומעבירים לקערת הגשה.
מרכיבים שתצטרך
ריבת אוכמניותריבת אוכמניות
1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת1 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת
צדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשהצדפות מוקפצות או עוף מבושל חתוך לקוביות, להגשה
1/4 קילו פטריות שיטאקי, פרוסות1/4 קילו פטריות שיטאקי, פרוסות
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר
כמה פרמיג'ינו-רג'יאנו מגולחיםכמה פרמיג'ינו-רג'יאנו מגולחים
6 (6 אונקיות) חזה עוף, עם עצם כנף, עור על6 (6 אונקיות) חזה עוף, עם עצם כנף, עור על
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
לסובב חבלי ליקריץלסובב חבלי ליקריץ
1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן1/2 ליטר שמנת חמוצה ללא שומן
14
מגישים את הקציצות השבדיות עם ריבת לינגנוברי נוספת בצד.
מרכיבים שתצטרך
ריבת אוכמניותריבת אוכמניות
1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר1 פרוסת לחם סנדוויץ', קלוי ומפורר

מרכיבים