קושימומחה
מוכן ב10 שעות, 15 דק.
מנות4
ציון בריאות23
מגזין

רוזמרין צלוי ועוף לימון

רוזמרין צלוי ועוף לימון
רוזמרין קלוי ועוף לימון עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 710 קלוריות, 44 גרם חלבון ו 53 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 10 שעות גשו לסופר וקנו רוטב סויה, לימון, שאלוט ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. נסו רוזמרין לימון עוף צלוי, רוזמרין לימון עוף צלוי, ו רוזמרין לימון עוף צלוי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מניחים את העוף על משטח עבודה או קרש חיתוך וללטף אותו יבש עם מגבות נייר. מתבלים בנדיבות מבפנים ומבחוץ עם מלח ופלפל. מכסים ומקררים לפחות 1 שעה, או רצוי בין לילה.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוךקרש חיתוך
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
2
מחממים את התנור ל 191° ומסדרים מתלה באמצע.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
3
הסר את העוף מהמקרר ולתת לו לשבת בטמפרטורת החדר.ממלאים חצי סיר קטן במים, מוסיפים את פלחי הלימון ומביאים לרתיחה מעל חום גבוה. להפחית את החום בינוני ומבשל עד הקליפות הם רכים מאוד, על 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טריז לימוןטריז לימון
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
4
לנקז ולהניח בצד.בינתיים, מניחים מסננת קטנה מעל קערה בינונית ומניחים בצד.
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
5
הסר את העלים מ 1 של גבעולי רוזמרין ולהשליך את הגבעול; אתה צריך על 1 כף עלים.
מרכיבים שתצטרך
צווארי עוףצווארי עוף
6
מחממים את שמן הזית, החמאה, רוטב הסויה, השום והרוזמרין במחבת בינונית על חום בינוני, ערבוב לעתים קרובות עד השום הוא זהוב והרוזמרין הוא פריך, על 4 דקות. מסננים את תערובת החמאה.
מרכיבים שתצטרך
צווארי עוףצווארי עוף
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
6 לחמניות שומשום, מפוצלות6 לחמניות שומשום, מפוצלות
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
7
הסר את השום והנח אותו בצד, שמור את עלי הרוזמרין לרוטב, ושמור את תערובת החמאה-שמן לצליחת העוף. מחק את המחבת במגבת נייר והנח אותה בצד.ללטף את העוף יבש עם מגבות נייר.
מרכיבים שתצטרך
צווארי עוףצווארי עוף
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
8
מקום 6 של טריזי לימון, את sprig הנותרים של רוזמרין, ואת השום השמור בחלל.
מרכיבים שתצטרך
טריז לימוןטריז לימון
צווארי עוףצווארי עוף
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
9
מניחים את העוף במחבת השמורה ומברישים אותו עם חלק מתערובת החמאה-שמן שמורה.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
10
מניחים בתנור וצולים, צולים כל 15 דקות, עד העור הוא השחמה, המיצים לרוץ ברור, ומדחום מוכנס לתוך הירך הפנימית (אבל לא נוגע העצם) רושם 74°, כ 60 עד 75 דקות. זרוק כל תערובת חמאה ושמן הנותרים.לרוטב: כאשר העוף נעשה, להעביר אותו ללוח חיתוך, להטות את העוף כפי שאתה מסיר אותו מהמחבת לתת את המיצים מן החלל לטפטף בחזרה למחבת. מכסים את העוף עם חתיכת נייר אלומיניום. דק קוצצים את הנותרים 2 פרוסות לימון, ו, באמצעות האצבעות שלך, להתפורר עלי רוזמרין שמורות; להגדיר את שניהם בצד בנפרד.
מרכיבים שתצטרך
צווארי עוףצווארי עוף
טריז לימוןטריז לימון
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
2 בצל ירוק טחון2 בצל ירוק טחון
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
קרש חיתוךקרש חיתוך
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
11
יוצקים את הטפטוף מן העוף הקלוי לתוך קערה בינונית חסינת חום.
מרכיבים שתצטרך
עוף צלויעוף צלוי
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
12
בואו לשבת במשך כמה דקות עבור השומן לעלות לחלק העליון, ואז לרפרף את השומן עם כף להשליך (לחלופין, להשתמש מפריד שומן); להגדיר את הטפטוף בצד.
13
מניחים את המחבת מעל חום בינוני ומוסיפים את החמאה. כאשר הוא קצף, להוסיף את שאלוט ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שאלוט, מגורר או טחוןשאלוט, מגורר או טחון
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
14
מוסיף את ורמוט ולימון קצוץ שמור ולתת לבשל, מגרד את כל חתיכות השחמה מהחלק התחתון של המחבת עם כף עץ, עד ורמוט מופחת בחצי, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ורמוטורמוט
קליפות מלימוןקליפות מלימון
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
15
מוסיפים את הקמח ומבשלים, מערבבים כל הזמן, עד שהטעם הגולמי מבושל, כ 2 דקות. לאט לאט לטאטא במרק או מלאי, לטאטא את כל גושים.
מרכיבים שתצטרך
1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
16
מוסיפים את הגשמים השמורים ורוזמרין מתפורר. להביא את הרוטב לרתיחה ולתת לבשל עד מעובה מעט מופחת, על 10 דקות. טעם ותיבול עם מלח ופלפל.זיווג משקאות: Tablas Creek Esprit de Beaucastel Blanc, קליפורניה. יין זה, שנעשה בסגנון של שאטונף-דו-פאפ הלבן מעמק רון בצרפת, מביא דבש, הדרים, פרחים, ועשבי תיבול פרא לשולחן-השלמה מדהימה לעסיסיות הרבי של העוף.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
צווארי עוףצווארי עוף
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1/2 פאונד שעועית גרבנזו, מושרות ומבושלת (שמורה 1/3 כוס נוזל בישול)1/2 פאונד שעועית גרבנזו, מושרות ומבושלת (שמורה 1/3 כוס נוזל בישול)
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)