ריזוטו זעפרן שמנת
תמיד כיף שיש עוד מתכון של מנה עיקרית, אז תנו הזדמנות ל ריזוטו זעפרן שמנת. והוא יספק כ 10 מנות. מנה זו מכילה סביב 12 גרם חלבון 9 גרם של שומן, וסך הכל 412 קלוריות. המתכון הזה מכסה %13 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אם יש לך אורז arborio, מלח ופלפל, גבינת parmigiano-רג'יאנו, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש ב חוטי זעפרן אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,גלידת זעפרן כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. נסו ריזוטו ללא גלוטן: ריזוטו זעפרן עם או בלי יין, ריזוטו זעפרן, ו ריזוטו זעפרן (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר גדול, להביא את מרק העוף לרתיחה על חום גבוה. לכסות ולשמור חם על אש נמוכה.
בסיר כבד 6 ליטר או תבשיל, להמיס 2 כפות של החמאה על חום מתון.
מוסיפים את הבצל ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך, על 6 דקות. להתפורר בחוטים זעפרן ומבשלים 1 דקה, ערבוב.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב עם חמאה, על 2 דקות.
מוסיפים את היין ומבשלים על חום גבוה בינוני, ערבוב, עד התאדה.
להוסיף מלאי חם מספיק כדי לכסות את האורז (על 1 1/2 כוסות) ולהביא לרתיחה, ערבוב. להפחית את החום עד בינוני. מבשלים, מערבבים את האורז כל הזמן, עד שהמניה נספגת. המשך להוסיף את המניה, 1 1/2 כוסות בכל פעם, תוך ערבוב עד שהוא נספג לפני הוספת יותר; הריזוטו נעשה כאשר האורז הוא רק רך והנוזל הוא עבה, על 25 דקות בסך הכל.
הסר את הריזוטו מהחום ומערבבים את 2 כפות הנותרים של חמאה והגבינה. מתבלים את הריזוטו במלח ופלפל ומגישים.