קושימומחה
מוכן ב55 דק.
מנות4
ציון בריאות47
מגזין

ריזוטו ירוק אביבי עם ארטישוקים

ריזוטו ירוק אביבי עם ארטישוקים
ריזוטו ירוק אביבי עם ארטישוק נטול גלוטן, מנה עיקרית. והוא יספק כ 4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 25 גרם חלבון 30 גרם של שומן, וסך הכל 798 קלוריות. המתכון הזה מכסה %40 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. אביב יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 55 דקות. אם יש לך אורז arborio, ציר עוף רותח, גבינת פרמזן, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. נסו ריזוטו ירוק אביב, ריזוטו ירוק אביב, ו ריזוטו ירוק אביב (מתכונים דומים).

הוראות

1
תראה איך להכין את המתכון הזה.
2
מחממים את שמן הזית ואת החמאה בסיר בינוני על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
3
מוסיפים את הכרישה והשומר ואת הטחון במשך 5 עד 7 דקות, עד מכרז.
מרכיבים שתצטרך
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקניםצלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
(ומנות בלבד)(ומנות בלבד)
4
מוסיפים את האורז ומערבבים לרגע כדי מעיל עם ירקות, שמן, חמאה.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
2 זיתים ממולאים בפימיינטו2 זיתים ממולאים בפימיינטו
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
5
מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שרוב היין נספג.
מרכיבים שתצטרך
1 (קופסה של 14 אונקיות) תערובת ריזוטו ארוזה1 (קופסה של 14 אונקיות) תערובת ריזוטו ארוזה
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
6
מוסיף את ציר העוף, 2 מצקות בכל פעם, ערבוב כמעט כל הזמן ומחכה למניה להיספג לפני הוספת יותר. תהליך זה צריך לקחת 25 עד 30 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כף גדושה פלפל לבן1 כף גדושה פלפל לבן
ציוד שתשתמש בו
מצקתמצקת
7
בינתיים, לחתוך את האספרגוס באלכסון באורכים 1 אינץ ולהשליך את הקצוות הקשים. Blanch במים מלוחים רותחים במשך 4 עד 5 דקות, עד אל דנטה.
מרכיבים שתצטרך
2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
8
לנקז להתקרר מיד במי קרח. (אם משתמשים באפונה טרייה, מקשט אותם במים רותחים במשך כמה דקות עד שהעמילן נעלם.)
מרכיבים שתצטרך
אפונה טרייהאפונה טרייה
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
9
כאשר הריזוטו כבר בישול במשך 15 דקות, לנקז את האספרגוס ולהוסיף אותו ריזוטו עם אפונה, ארטישוקים, גרידת לימון, 1 כף מלח, ו 1 1/2 כפיות פלפל. המשך בישול והוספת מניות, ערבוב כמעט כל הזמן, עד האורז הוא רך אבל עדיין מוצק.
מרכיבים שתצטרך
לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')לחמניות כריך צוללות (בערך 10 אינץ')
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות2 כפות פלפל אדום קלוי חתוך לקוביות
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
1 כף גדושה פלפל לבן1 כף גדושה פלפל לבן
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
10
כאשר ריזוטו נעשה, לכבות את החום ומערבבים את mascarpone, גבינת פרמזן, מיץ לימון עירית.
מרכיבים שתצטרך
רוטב עגבניות Hunt's®רוטב עגבניות Hunt's®
1 שאלוט, מגורר או טחון1 שאלוט, מגורר או טחון
מסקרפונהnameמסקרפונהname
פרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוטפרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוט
11
מגישים חם עם קומץ של עירית ועוד גבינת פרמזן.
מרכיבים שתצטרך
רוטב עגבניות Hunt's®רוטב עגבניות Hunt's®
פרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוטפרוסים לחתיכות של 1/2 אינץ', שוטפים ושומרים עלים יפים, לקישוט

מרכיבים

3556 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקאורז Arborioאורז Arborio454אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)אספרגוס דקאספרגוס דק9466 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקמבשלים עוף (או ירקות) מלאי או רצוי תוצרת ביתמבשלים עוף (או ירקות) מלאי או רצוי תוצרת בית1586 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקיין לבן יבשיין לבן יבש2376 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקשומר קצוץשומר קצוץ3(חוֹרֶף)עירית טרייה טחון, בתוספת תוספת להגשהעירית טרייה טחון, בתוספת תוספת להגשה227אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)לבבות ארטישוק קפואים, מופשריםלבבות ארטישוק קפואים, מופשרים4ריבס, קצוץ טרי או קפואמלח כשר ופלפל שחור טחון טרימלח כשר ופלפל שחור טחון טרי7106 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקכרישה קצוצה, חלקים לבנים וירוקים בהירים (2 כרישה)כרישה קצוצה, חלקים לבנים וירוקים בהירים (2 כרישה)2(חוֹרֶף)מיץ לימון סחוט טרימיץ לימון סחוט טרי1חתוך לחתיכות של ½ אינץ' (אני משתמש בצלעות חזיר דקה, או שאריות חזיר)גרידת לימון מגוררת טרי (2 לימונים)גרידת לימון מגוררת טרי (2 לימונים)796 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקגבינת מסקרפונה, עדיף איטלקיתגבינת מסקרפונה, עדיף איטלקית2(חוֹרֶף)שמן זית טובשמן זית טוב1186 תפוחי אדמה יוקון זהב בינוניים, קלופים ופרוסים דקגבינת פרמזן מגוררת טרי, בתוספת תוספת להגשהגבינת פרמזן מגוררת טרי, בתוספת תוספת להגשה283אגוזים מכל סוג שאתה אוהב (קצוצים)אפונה קפואה, הפשרה, או 1 1/2 כוסות אפונה טריאפונה קפואה, הפשרה, או 1 1/2 כוסות אפונה טרי2(חוֹרֶף)חמאה ללא מלחחמאה ללא מלח

יין מומלץ: קיאנטיname, Trebbiano, ורדיקיו.

קיאנטי, טרביאנו וורדיקיו הם הבחירה הראשונה שלי לאיטלקית. האיטלקים יודעים לאכול והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקים המשתייכים היטב לדגים ולבשר לבן, בעוד קיאנטי הוא יין איטלקי אדום נהדר עבור מנות כבדות יותר, נועזות יותר. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Badian Coltibuono Cultusboni RS קיאנטי Classico (חצי בקבוק). יש לו 4.3 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 11 דולר.
Badia A Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (חצי בקבוק)
Badia A Coltibuono Cultusboni RS Chianti Classico (חצי בקבוק)
זהו יין פירותי, רך טיפוסי כי הוא ידידותי במיוחד מזון.