קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות19
מגזין

ריזוטו לובסטר ותירס

ריזוטו לובסטר ותירס
נסו ריזוטו קון l ' aragosta (ריזוטו לובסטר), ריזוטו לובסטר, ו ריזוטו לובסטר (מתכונים דומים).

הוראות

1
כדי להכין מלאי, להסיר בשר מזנב לובסטר מבושל וטפרים. קוצצים בשר; צמרמורת.
מרכיבים שתצטרך
2
מניחים פגז לובסטר בשקית ניילון גדולה zip-top. למחוץ גס פגז באמצעות פטיש בשר או מערוך.
מרכיבים שתצטרך
3
מניחים פגז כתוש בסיר גדול; להוסיף 3 כוסות מים, 2 כוסות בצל, סלרי, ומיץ צדפות. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני. לכסות ולבשל 20 דקות. מסננים תערובת פגז דרך מסננת מעל קערה, הזמנת מלאי (כ 3 כוסות); להשליך מוצקים.
מרכיבים שתצטרך
4
מניחים מלאי בסיר גדול; להתחמם על אש נמוכה.
מרכיבים שתצטרך
5
כדי להכין ריזוטו, להמיס חמאה במחבת חצי בינונית על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
6
להוסיף בצל ושום 3/4 כוס; לבשל 3 דקות או עד רך, ערבוב לעתים קרובות.
מרכיבים שתצטרך
7
להוסיף אורז; לבשל 2 דקות, ערבוב כל הזמן.
מרכיבים שתצטרך
8
מוסיפים יין ומלח; מבשלים 2 דקות או עד שהנוזל נספג כמעט, תוך ערבוב מתמיד.
מרכיבים שתצטרך
9
הוסף מלאי, 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב לעתים קרובות עד כל חלק של המניה נספג לפני הוספת הבא (כ 25 דקות בסך הכל). מערבבים בשר לובסטר שמור ותירס; לבשל 2 דקות או עד מחומם.
מרכיבים שתצטרך
10
הסר מהחום; מערבבים בגבינה, בצל ירוק ומיץ לימון.
מרכיבים שתצטרך

יין מומלץ: שבלי, שרדונה

שאבלי ושרדונה הם הבחירה הראשונה שלי ללובסטר. שאבלי מושלם עם לובסטר, אבל שרדון מאזורים אחרים חייב להכות את המקום מדי. Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 85 דולר לבקבוק.
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
Simonnet-Febvre Chablis Les Preuses Grand Cru
על האף יש ניחוחות פרחוניים, מעושנים ומינרליים. לאחר גיל יש גם ניחוח מצומק, כמו גם הערות של תבלינים, אבקה ודבש. עדינות, עדינות ומינרליות מאפיינות את היין הזה. בתחילה הוא עדין בפה, אבל מאוחר יותר מתחזק ולאחר מכן שומר על כוח זה.לשתות עם דגים ועופות ברוטב לבן, רכיכה וכבד אווז.