ריזוטו לובסטר ותירס
נסו ריזוטו קון l ' aragosta (ריזוטו לובסטר), ריזוטו לובסטר, ו ריזוטו לובסטר (מתכונים דומים).
הוראות
כדי להכין מלאי, להסיר בשר מזנב לובסטר מבושל וטפרים. קוצצים בשר; צמרמורת.
מניחים פגז לובסטר בשקית ניילון גדולה zip-top. למחוץ גס פגז באמצעות פטיש בשר או מערוך.
מניחים פגז כתוש בסיר גדול; להוסיף 3 כוסות מים, 2 כוסות בצל, סלרי, ומיץ צדפות. מביאים לרתיחה מעל חום בינוני. לכסות ולבשל 20 דקות. מסננים תערובת פגז דרך מסננת מעל קערה, הזמנת מלאי (כ 3 כוסות); להשליך מוצקים.
מניחים מלאי בסיר גדול; להתחמם על אש נמוכה.
כדי להכין ריזוטו, להמיס חמאה במחבת חצי בינונית על אש בינונית.
להוסיף בצל ושום 3/4 כוס; לבשל 3 דקות או עד רך, ערבוב לעתים קרובות.
להוסיף אורז; לבשל 2 דקות, ערבוב כל הזמן.
מוסיפים יין ומלח; מבשלים 2 דקות או עד שהנוזל נספג כמעט, תוך ערבוב מתמיד.
הוסף מלאי, 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב לעתים קרובות עד כל חלק של המניה נספג לפני הוספת הבא (כ 25 דקות בסך הכל). מערבבים בשר לובסטר שמור ותירס; לבשל 2 דקות או עד מחומם.
הסר מהחום; מערבבים בגבינה, בצל ירוק ומיץ לימון.