ריזוטו פטריות ושום קלוי
ריזוטו פטריות ושום קלוי יכול להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מנה אחת מכילה 1378 קלוריות, 33 גרם חלבון ו 32 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %40 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. אם יש לך ביצים, תירס, פטריות, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו -42 דקות. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. וזה מצוין. מתכונים דומים: ריזוטו פטריות חמאת שום, שרימפס שום עם ריזוטו תרד פטריות, ו ריזוטו פטריות קלוי.
הוראות
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
חותכים את החלק העליון של ראש שום. שים אותו על ריבוע גדול של רדיד אלומיניום טפטוף 1 כפית שמן זית כתית על שיני חשוף. לעטוף את רדיד סביב ושוב את השום. צלי עד שהוא רך, כ 50 דקות עד 1 שעה.
יוצקים את 2 פחיות של מרק לתוך סיר, על אש נמוכה, ולהוסיף 3 פחיות של מים. להביא לרתיחה.
במחבת גדולה וכבדה, מחממים את שמן הזית הנותר על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את הבצל ואת הטחון במשך 3 דקות.
מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם ומבשלים עד שהפטריות משחררות את המיצים שלהן, בערך 5 דקות.
מוסיפים את האורז ומבשלים 1 דקה כדי טוסט.
מוסיפים 2 מצקות מלאות מרק חם למחבת ומערבבים בעדינות את האורז. מבשלים עד שרוב הנוזל נספג. כוונן את החום כך המחבת הוא רק מבעבע בעדינות. המשך להוסיף מרק ערבוב עד כל מרק משמש והאורז מבושל אבל לא רגשני, על 20 עד 25 דקות. ברגע שהאורז ספג את כל הנוזל והוא נחמד וקרם, מערבבים בחמאה, פרמזן ועיסת שום. לכסות ולתת לנוח במשך 2 דקות.
להזמין 3 כוסות למתכון עגול 2, עוגות ריזוטו.
בקערה גדולה מוסיפים את שאריות הריזוטו, ביצים, תירס, פירורי לחם ופרמזן ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
מערבבים לשלב היטב. טופס לתוך 12 כדורים על גודל של אגוז, ואז להשתטח לקציצות ולסדר על תבנית אפייה.
מחממים את השמן במחבת nonstick גדולה מעל חום בינוני.
מוסיפים את הקציצות ומבשלים עד שהם זהובים חום, על 3 עד 4 דקות לכל צד.
הסר את הקציצות מן השמן לתבנית אפייה מרופדת בשקית חומה או מגבות נייר כדי לנקז את השמן העודף.
מעבירים למגש הגשה ומגישים חם.