ריזוטו תירס ואפונה
זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. אם יש לך אורז arborio, בזיליקום, מלח ופלפל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. מתכונים דומים: ריזוטו תירס שיבולת שועל, ריזוטו תירס בגריל, ו ריזוטו תירס מתוק.
הוראות
בסיר בינוני, להביא את מרק תירס לרתיחה ולשמור חם.
מחממים את שמן הזית בסיר בינוני אחר.
מוסיפים את הבצל ומבשלים על חום מתון, ערבוב מדי פעם, עד מתרכך, על 5 דקות.
מוסיף את האורז ומבשל, ערבוב, במשך 2 דקות.
מוסיפים את היין ומבשלים, ערבוב כל הזמן, עד נספג, על 5 דקות.
להוסיף 1/2 כוס מרק תירס חם לבשל, ערבוב, עד נספג. המשך להוסיף את המרק שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, ולבשל את האורז, ערבוב כל הזמן, עד אל דנטה, על 20 דקות.
מוסיפים את התירס ואפונה ומבשלים עד מכרז, על 2 דקות. מערבבים בפרמזן ומתבלים במלח ופלפל. כפית את הריזוטו לקערות, מקשטים עם בזיליקום ומגישים.