שבבי בייגל מלח ושום
כמה אנשים מאוד אהבו את המנה האמריקאית הזו. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון ספונקולרי לא כל כך אדיר של 38% . מתכונים דומים: חומוס צ'יפוטלה מעושן עם שבבי שום בייגל , שום אפוי, שבבי בייגל עשבי תיבול ופרמזן , ושבבי בטטה וסלק עם שום מלח רוזמרין .
הוראות
מחממים את התנור ל-325 מעלות צלזיוס (165 מעלות צלזיוס). משמנים קלות תבנית אפייה בשמן זית.
פורסים בייגל לעיגולים בעובי 1/8 אינץ' בעזרת סכין משוננת. מסדרים אותם בשכבה אחת על תבנית האפייה המשומנת. בקערה קטנה מערבבים יחד את שמן הזית, השום, התיבול האיטלקי וגבינת הפרמזן. השתמשו בכפית או במברשת מאפה כדי למרוח את שמן הזית בטעם על שבבי הבייגל. אם מתחילים להיגמר מהתערובת, אפשר להוסיף עוד מעט שמן מבלי לוותר על שום טעם. מתבלים קלות את הצ'יפס במלח ופלפל.
אופים במשך 15 עד 20 דקות בתנור שחומם מראש, או עד שהצ'יפס משחימים קלות.
מוציאים מהתנור ומצננים. הצ'יפס יהפוך לפריך יותר כשהם מתקררים.