שיפון פומפרניקל
מתאים ל-3 מנות. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 1365 קלוריות, 36 גרם חלבון ו 42 גרם של שומן למנה. לכי לחנות וקחי אבקת אספרסו מיידית, ביצה, קמח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. הכנת המנה לוקחת כ 3 שעות ו -30 דקות. נסו לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו מרק סקווש עם מכשפות Pumpernickel וטיפות דם חריפות (מרק סקווש קלוי חריף עם טוסט Pumpernickel) (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה, להמיס שמרים במים חמים 1/2 כוס (90 עד 105).
בינתיים, בסיר קטן מעל חום בינוני נמוך, לשלב מולסה, חמאה, חומץ, ושוקולד. מבשלים עד חמאה ושוקולד נמסים. (או, לשים קערת זכוכית או פורצלן ומיקרוגל, מכוסה, במרווחים של 20 שניות במלוא העוצמה עד מומס.)
יוצקים תערובת לקערה בינונית ומוסיפים 2 כוסות מים. תניח בצד.
בקערה של מערבל לעמוד, לשלב קמח מחיטה מלאה, קמח שיפון, אבקת קקאו, זרעי קימל, מלח, ואבקת אספרסו. לצרף וו בצק, עם מיקסר על נמוך, לערבב תערובות שמרים מולסה.
מוסיפים 1 1/2 כוסות קמח לחם ומערבבים לשלב.
מוסיפים עוד קמח לחם, 1/4 כוס בכל פעם, עד שהבצק מתרחק מבפנים מהקערה. ללוש (עם מערבל על נמוך) עד חלקה וגמיש, הוספת קמח יותר לפי הצורך כדי לשמור על הבצק מלהידבק יותר מדי. כאשר אתה מוכן, הבצק צריך להרגיש קצת כמו תנוך אוזן כאשר אתה צובט אותו.
שים בצק בקערה גדולה ומשומנת. מכסים באופן רופף עם מגבת נקייה או לעטוף פלסטיק ולתת לעלות עד הוכפל בתפזורת, על 1 שעה.
אגרוף למטה ולחלק בשני חלקים שווים. ללוש ולעצב לתוך כיכרות עגולות על 9 ב. בקוטר.
מפזרים תבנית אפייה גדולה עם קמח תירס וכיכרות מקום, צד חלק למעלה, על הסדין. לכסות ולתת לעלות עד הוכפל בתפזורת, על 1 שעה.
מברשת כיכרות עם ביצה ולהשתמש סכין גילוח או סכין משונן לחתוך 1/4 - ל 1/2-in.- צלבים עמוקים על צמרות.
אופים 45 דקות עד 1 שעה (הם נעשים אם הם נשמעים חלולים כאשר טפח על הקרקעית) מגניב לחלוטין על מדפים תיל לפני חיתוך.