שמורת האגסים של סבתא
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו שימורי אגס וג'ינג'ר, שימורי עגבניות אגס, ו אגס משמר עוגה (מתכונים דומים).
הוראות
לעקר צנצנות ומכסים במים רותחים לפחות 10 דקות.
בואו להתבשל תוך כדי ביצוע ריבה.
בסיר גדול, לשלב אגסים, מים, ומיץ לימון. כיסוי, ומבשלים במשך 10 דקות. מערבבים בפקטין, ומביאים לרתיחה מלאה. מערבבים בסוכר הלבן, וממשיכים רותחים ומערבבים שנחשפו במשך 1 דקה, עד שהסוכר מומס.
הסר מהחום, ומערבבים סוכר חום, allspice, ואגוז מוסקט.
במהירות למלא צנצנות בתוך 1/2 אינץ ' של החלק העליון. נגב את החישוקים נקי, ומעל עם מכסים. תהליך צנצנות במים רותחים במשך 10 דקות כדי לאטום.