שמפניה שרימפס ופסטה
הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. עם כפית נסו נשאר יין או שמפניה? אין בעיה! מחבת שפמנון צרוב על ריזוטו שמפניה עם רוטב פאן שמפניה, שמפניה שרימפס ופטריות, ו ריזוטו שרימפס שמפניה (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים סיר גדול של מים מומלחים קלות לרתיחה. לבשל פסטה במים רותחים במשך 6 עד 8 דקות או עד אל דנטה; לנקז.
בינתיים, שמן חום מעל חום בינוני גבוה במחבת גדולה. מבשלים ומערבבים פטריות בשמן עד רך.
הסר פטריות מחבת, ולהניח בצד.
מערבבים שרימפס, שמפניה, ומלח במחבת, ומבשלים על אש גבוהה. כאשר נוזל רק מתחיל לרתוח, להסיר שרימפס מהמחבת.
מוסיפים שאלוט ועגבניות לשמפניה; מרתיחים עד הנוזל מצטמצם 1/2 כוס, על 8 דקות. מערבבים 3/4 כוס קרם; להרתיח עד עבה מעט, על 1 עד 2 דקות.
מוסיפים שרימפס ופטריות לרוטב, וחום דרך. להתאים תבלינים לפי הטעם.
לזרוק חם, פסטה מבושלת עם הנותרים 1/4 כוס קרם ופטרוזיליה. כדי להגיש, שרימפס בכפית עם רוטב על פסטה, העליון עם גבינת פרמזן.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., ריזלינג, סוביניון בלאן
פינו גריג ' יו, ריזלינג וסוביניון בלאן הם בחירות נהדרות לשרימפס. יינות לבנים פריכים אלה עובדים היטב עם שרימפס מוכן במגוון דרכים, בין אם בגריל, מטוגן, או ברוטב שום. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא לשגשג פינו גריג ' יו. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 15 דולר.
![לשגשג פינו גריג ' יו]()
לשגשג פינו גריג ' יו