שעועית ירוקה וסלט ג'יקמה
שעועית ירוקה סלט ג'יקמה הוא ללא גלוטן, וכל 30 מנה צדדית. מתאים ל-12 מנות. מנה אחת מכילה 71 קלוריות, 1 גרם של חלבון ו5 גרם של שומן. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל, חומץ יין, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון 69% המנה הזאת די טובה. נסו תירס חרוך, צנון, ג'יקמה וסלט שעועית ירוקה עם רוטב ליים, שעועית שחורה סלט ג'יקמה, ו סלט שעועית שחורה ג'יקמה (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה קטנה, מערבבים בצל, 1 כף חומץ, ו 1 1/2 כוסות מים קרים; בואו לעמוד לפחות 20 דקות.
לשטוף שעועית לחתוך לרצועות julienne עם מעבד מזון, חותך שעועית צרפתית (מוטות חיתוך בידית של כמה קליפות ירקות), או סכין. במחבת 3-4 ליטר מעל חום גבוה, להביא 2 ליטרים מים לרתיחה.
מוסיפים שעועית ומבשלים רק עד רך-פריך, 2 עד 5 דקות.
מסננים שעועית לטבול אותם בבת אחת במי קרח עד שהם קרים.
בינתיים, לחתוך jicama למקלות בעובי 1/4 אינץ'.
בקערה גדולה, לערבב נותר חומץ עם שמן, חרדל, אורגנו.
מוסיפים בצל, שעועית, ג ' יקמה, וגזרת נחלים לקערה.
מערבבים היטב ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.