שעועית ירוקה חמאה חומה
מההכנה לצלחת, המתכון הזה לוקח מסביב 1 שעה ו 10 דקות. בסך הכל, מתכון זה מרוויח לא כל כך סופר ספוני ציון של 25%. מתכונים דומים: שעועית ירוקה חמאה חומה, שעועית ירוקה חמאה חומה, ו שעועית ירוקה חומה-חמאה עם אגוזי פקאן.
הוראות
מחממים תנור ל 350 מעלות צלזיוס
חותכים את החלק העליון של ראש השום וזורקים.
שמים את השום על ריבוע נייר אלומיניום ומזלפים את שמן הזית. עוטפים את נייר הכסף סביב השום, מכניסים לתנור וצולים 50 דקות.
מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר. לאחר שהתקרר מוציאים את השום מנייר הכסף וסוחטים את ראש השום, חתוך כלפי מטה, מעל קערה קטנה עד שכל שיני השום הקלויות קופצות החוצה. מועכים את העיסה במזלג ומניחים בצד.
במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה ממיסים את החמאה ומבשלים עד שהיא מתחילה להקציף, הופכים לחומים בהירים ורוכשים ארומה אגוזית. מנמיכים את האש לנמוכה, מוסיפים את שאלוט ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים את השעועית הירוקה, השום הקלוי והשקדים, ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
מעבירים את השעועית לקערת הגשה ומגישים מיד.