קושימומחה
מוכן ב55 דק.
מנות6
ציון בריאות69
מגזין

שרימפס האי ומקרוני

שרימפס האי ומקרוני
מתכון זה מאוכלרשת דורשת פלפל, פלפל ג'לפנו, פרמזן ושום. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון כף של 70%. ציון זה הוא מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תרצה גם מתכונים כגון שרימפס אי חריף, האי של שרימפס סאליבן, ו שרימפס אי חריף.

הוראות

1
מכינים את ההלבשה למנה זו. מיקרוגל ליים בקערה קטנה למשך כ-30 שניות לשחרור שמנים אתרים, והניח בצד עד שהוא פשוט קריר מספיק לטיפול. דרך צינור ההזנה של בלנדר רץ מוסיפים, 1 בכל פעם, מיץ תפוזים, חומץ יין אורז, שום, 2 כפות מרמלדת התפוזים, לפי הטעם, (תשתמשו בשאר אם אחרי שתטעמו אותו תחליטו שהוא צריך להיות ממותק) והמיץ מהליים שהתקרר מעט. כשהבלנדר עדיין פועל, מוסיפים את שמן הזית בזרם איטי. התאימו את הטעם לטעמכם עם ריבת תפוזים נוספת, במידת הצורך, ותבלו במלח ופלפל, לפי הטעם. הניחו את הרוטב בצד לזמן קצר.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות רוטב שזיפים1 1/2 כוסות רוטב שזיפים
מרמלדה כתומהמרמלדה כתומה
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
כגון קנאת מלאךכגון קנאת מלאך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ
ציוד שתשתמש בו
קצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונליקצפת או גלידת וניל ואגוזי פקאן קלויים נוספים, אופציונלי
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
הכינו סלסה על ידי שילוב אננס, ג 'יקמה, בצל אדום, כוסברה וג' לפנו.
מרכיבים שתצטרך
דלעות פאי בינוני (בערך כל אחת)דלעות פאי בינוני (בערך כל אחת)
2 כפות ענפי שמיר טריים שנקטפו2 כפות ענפי שמיר טריים שנקטפו
1 ק"ג טורטיות דה מאיז1 ק"ג טורטיות דה מאיז
ליים, מיץ, בתוספת טריזים לקישוטליים, מיץ, בתוספת טריזים לקישוט
JicamaJicama
Dientes De AjoDientes De Ajo
3
הוסף מספיק רוטב למעיל, ושמור את השאר להלבשת המקרוני.
מרכיבים שתצטרך
גבינת צ'דר ללא שומן מגוררתגבינת צ'דר ללא שומן מגוררת
4
הביאו סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה ובשלו את המקרוני אל דנטה.
מרכיבים שתצטרך
גבינת צ'דר ללא שומן מגוררתגבינת צ'דר ללא שומן מגוררת
טיפים עגולים לפינה #4טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
5
מסננים היטב ומניחים בצד.
6
מתבלים את השרימפס בתיבול רתיחה של סרטנים.
מרכיבים שתצטרך
סרטן מרתיח תיבולסרטן מרתיח תיבול
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
7
בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים שמן זית על אש בינונית-גבוהה במחבת מטגן גדולה שתהיה גדולה מספיק כדי להכיל את הפסטה המבושלת.
מרכיבים שתצטרך
הצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלתהצעת הגשה: להגיש על פסטה מבושלת
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
8
מטגנים בצל ירוק ושום עד שהם רכים, ואז מוסיפים שרימפס ומבשלים עד שהם ורודים ואטומים, ואז מוציאים לפלטת שירות. (אל תבשלו יתר על המידה את השרימפס.)
מרכיבים שתצטרך
כוס חזה הודו מבושל מגוררכוס חזה הודו מבושל מגורר
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
9
מסירים את התבנית המטגנת מהאש ומוסיפים למחבת את המקרוני המבושל. מערבבים פנימה פרמזן, ומוסיפים מספיק מהרוטב שנותר לציפוי. מקפלים פנימה את הסלסה והשרימפס, ושומרים כמה מהשרימפס לקישוט. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם, במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
מקרוני מבושלמקרוני מבושל
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן3 כפות גבינת שמנת מופחתת שומן
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
Dientes De AjoDientes De Ajo
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
10
מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי שרימפס וכוסברה שמורים.
מרכיבים שתצטרך
כוסברה טרייהכוסברה טרייה
2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי2 כפיות משחת צ'ילי אדום תאילנדי
11
מגישים את כל הרוטב שנותר בצד.

מרכיבים

0חתיכות טופי הית' ברעם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)12 כפיות אבקת שוםתיבול סרטן רתיחה (מומלץ: מפרץ הישן)תיבול סרטן רתיחה (מומלץ: מפרץ הישן)454דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.מקרוני מרפק מיובשמקרוני מרפק מיובש2371 לב מפאלדי טרי אם אפשר1 כוס סוכר לבן1 כוס סוכר לבן591 לב מפאלדי טרי אם אפשרעלי כוסברה טריים קצוציםעלי כוסברה טריים קצוצים1ציפורן בינוניתשום, טחוןשום, טחון2ציפורןשום, מעט כתוש עם הצד של להב סכין, טחוןשום, מעט כתוש עם הצד של להב סכין, טחון1פלפל ג'לפנו, זרעים וגבעולים שהוסרו וטחנו (השתמשו בכפפות והגנו על העיניים והאף בעת הטיפול בכל הפלפלים החריפים)פלפל ג'לפנו, זרעים וגבעולים שהוסרו וטחנו (השתמשו בכפפות והגנו על העיניים והאף בעת הטיפול בכל הפלפלים החריפים)1ג'יקמה, ברונוז קלוף וחתוך (ג'וליאן ואז לרוחב לחתיכות 1/8 אינץ')ג'יקמה, ברונוז קלוף וחתוך (ג'וליאן ואז לרוחב לחתיכות 1/8 אינץ')11 אונקיה כרוב סגול, קצוץ1 אונקיה כרוב סגול, קצוץ12 כפיות אבקת שוםבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'כגון קנאת מלאךכגון קנאת מלאך23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'עד 4 כפות ריבת תפוזיםעד 4 כפות ריבת תפוזים1181 לב מפאלדי טרי אם אפשרפרמזן מגוררתפרמזן מגוררת1קטןאננס טרי, עקף ועור, חתוך לאורכו מהליבה וקוביות קטנותאננס טרי, עקף ועור, חתוך לאורכו מהליבה וקוביות קטנות1קטןבצל אדום, קצוץבצל אדום, קצוץ23 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1/2 אינץ'חומץ יין אורזחומץ יין אורז0חתיכות טופי הית' ברלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום6בצל ירוק, לבן חלקים ירוקים במכרז בלבדבצל ירוק, לבן חלקים ירוקים במכרז בלבד680דלעת צהובה אחת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ.(גודל 21 עד 30) שרימפס מסולסל עם קליפות וזנבות שהוסרו (ניתן להשתמש בשרימפס גדול או קטן יותר, אך גודל זה קל לניקוי ועדיין חסכוני)(גודל 21 עד 30) שרימפס מסולסל עם קליפות וזנבות שהוסרו (ניתן להשתמש בשרימפס גדול או קטן יותר, אך גודל זה קל לניקוי ועדיין חסכוני)