תבשיל תפוחי אדמה עם גבינה
תבשיל תפוחי אדמה עם גבינה עשוי להיות מתכון טוב להרחבת קופסת המנות העיקריות שלכם. מתכון ללא גלוטן זה מגיש 6 מנות . מנה אחת מכילה 614 קלוריות , 16 גרם חלבון ו -47 גרם שומן . 6 אנשים הכינו את המתכון הזה ויכינו אותו שוב. החורף יהיה מיוחד עוד יותר עם המתכון הזה. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש חמאה, תפוחי אדמה ראסט, בצלצלי שאלוט, מלח ופלפל כשרים. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך בערך שעה ו-55 דקות . עם ציון כפית של 52% , מנה זו טובה. מתכונים דומים: תבשיל פלפלים ממולאים בגבינה , תבשיל פיצה קל וגבינה , ותבשיל עוף ואורז עם גבינה .
הוראות
מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה בנפח 1 1/2 עד 2 ליטר ומפזרים מעט בצלצלי שאלוט.
מוסיפים את השמנת המתוקה לסיר בינוני יחד עם יתרת בצלצלי השאלוט, השום, המלח והפלפל.
מניחים על אש בינונית ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב.
מבשלים על אש קטנה עד שרואים שהנוזל מתחיל להסמיך, 2 עד 3 דקות.
מניחים שכבה של שליש מתפוחי האדמה הפרוסים בתבנית האפייה, מכסים במעט גבינת צ'דר וקמצוץ פרמזן; חוזרים על השכבות פעמיים נוספות.
יוצקים את הנוזל החם על תפוחי האדמה.
מוסיפים את הגבינה הנותרת, מכסים בנייר כסף ואופים במשך שעה, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואפים עד שהגבינה זהובה וחומה, 15 עד 20 דקות.
לתת לנוח 10 דקות לפני החיתוך כדי שיוכל להתייצב.