תירס מעושן
תירס מעושן נטול גלוטן, מנה צדדית. והוא יספק כ 8 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 5 גר' של חלבון, 21 גרם של שומן, וסך הכל 326 קלוריות. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לכם חמאה, שבבי עץ היקורי, תירס אוזנייםוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו ספגטי תירס עם תירס בגריל טרי ומוצרלה מעושנת, תירס מעושן על קלח, ו תירס על קלח עם חמאה מעושנת (מתכונים דומים).
הוראות
להשרות שבבי עץ במים לפחות 30 דקות.
הכן אש פחם במעשן; תן לשרוף 15 עד 20 דקות.
מערבבים יחד חמאה וקורנית.
הסר קליפות חיצוניות כבדות מתירס; למשוך בחזרה קליפות פנימיות.
להסיר ולהשליך משי. לשפשף תירס עם תערובת חמאה. משוך קליפות בחזרה מעל תירס.
שבבי ניקוז, ולמקם על גחלים.
מקום מחבת מים במעשן; להוסיף מים לעומק קו מילוי.
מניחים תירס על מדף מזון עליון; לכסות עם מכסה מעשן.
הסר מן המעשן, ולתת לעמוד 10 דקות. משוך קליפות בחזרה, ומגישים.