קושימומחה
מוכן ב2 שעות, 15 דק.
מנות10
ציון בריאות4
דיאטותללא גלוטן
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

תפוחי אדמה-שומר גראטן

תפוחי אדמה-שומר גראטן
זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו-15 דקות. מתכונים דומים: שומר ותפוחי אדמה מוקרמים, תפוחי אדמה ושומר גראטן, ו שומר ותפוחי אדמה גראטן.

הוראות

1
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
חמאה החלק הפנימי של 10-by-15-by-2-inch (10-כוס) תבנית אפייה.
מרכיבים שתצטרך
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
3
הסר את הגבעולים מן השומר לחתוך את הנורות בחצי לאורכו.
מרכיבים שתצטרך
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקניםצלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
4
הסר את הליבות לחתוך דק את הנורות לרוחב, מה שהופך כ 4 כוסות של שומר פרוס.
מרכיבים שתצטרך
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקניםצלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
5
מטגנים את השומר והבצל בשמן זית וחמאה בחום בינוני-נמוך במשך 15 דקות, עד למכרז.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
תוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובהתוספת מוקצפת ודובדבני מרשינו עם גבעולים, לא חובה
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקניםצלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
6
לקלף את תפוחי האדמה, ולאחר מכן לחתוך אותם דק ביד או עם מנדולינה.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
ציוד שתשתמש בו
מנדולינהמנדולינה
7
מערבבים את תפוחי האדמה פרוסים בקערה גדולה עם 2 כוסות שמנת, 2 כוסות של Gruyre, מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
8 (U-12) שרימפס8 (U-12) שרימפס
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
8
מוסיף את שומר מוקפץ ובצל ומערבבים היטב.
מרכיבים שתצטרך
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקניםצלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
9
יוצקים את תפוחי האדמה לתבנית האפייה. לחץ למטה כדי להחליק את תפוחי האדמה.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
10
שלב את 2 כפות הנותרים של שמנת ו 1/2 כוס Gruyre ומפזרים על הדף.
מרכיבים שתצטרך
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצוייםדובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
11
אופים במשך 1 1/2 שעות, עד תפוחי האדמה הם מאוד רך העליון הוא השחמה תוסס. אפשר להגדיר במשך 10 דקות לשרת.
מרכיבים שתצטרך
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן