תפוחי אדמה-שומר גראטן
זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו-15 דקות. מתכונים דומים: שומר ותפוחי אדמה מוקרמים, תפוחי אדמה ושומר גראטן, ו שומר ותפוחי אדמה גראטן.
הוראות
מחממים התנור ל 350 מעלות F.
חמאה החלק הפנימי של 10-by-15-by-2-inch (10-כוס) תבנית אפייה.
הסר את הגבעולים מן השומר לחתוך את הנורות בחצי לאורכו.
הסר את הליבות לחתוך דק את הנורות לרוחב, מה שהופך כ 4 כוסות של שומר פרוס.
מטגנים את השומר והבצל בשמן זית וחמאה בחום בינוני-נמוך במשך 15 דקות, עד למכרז.
לקלף את תפוחי האדמה, ולאחר מכן לחתוך אותם דק ביד או עם מנדולינה.
מערבבים את תפוחי האדמה פרוסים בקערה גדולה עם 2 כוסות שמנת, 2 כוסות של Gruyre, מלח ופלפל.
מוסיף את שומר מוקפץ ובצל ומערבבים היטב.
יוצקים את תפוחי האדמה לתבנית האפייה. לחץ למטה כדי להחליק את תפוחי האדמה.
שלב את 2 כפות הנותרים של שמנת ו 1/2 כוס Gruyre ומפזרים על הדף.
אופים במשך 1 1/2 שעות, עד תפוחי האדמה הם מאוד רך העליון הוא השחמה תוסס. אפשר להגדיר במשך 10 דקות לשרת.