מאכלים יווניים מסורתיים

טלה, סלטים, דגים טריים, זיתים ומוסקה! כן, אוכל יווני הוא דבר של פליאה ושמחה! המטבח היווני המסורתי עוסק בשימוש בחומרי גלם טריים ובשילוב כל אותם טעמים ים תיכוניים. בין אם התמזל מזלכם לנסוע ליוון או סתם סקרן, הנה כמה קלאסיקות יווניות שכדאי לכם לנסות בחופשה או לנסות להכין בעצמכם.

מוסקה

איזה מקום טוב יותר להתחיל בו מאשר פייבוריט יווני בכל הזמנים? אולי, זו לא המנה הכי מאתגרת, אבל כשהיא עשויה היטב, היא פוגעת בכל הנקודות! במובנים רבים היא המקבילה היוונית ללזניה מכיוון שחלק מהמנה דומה, אבל כשאוכלים אותה בטברנה יוונית אותנטית יש אופי משלה. אז מה זה?

מנה ידידותית למשפחה זו עשויה מתפוחי אדמה פרוסים דק, כבש וחציל. השכבה העליונה היא רוטב בשמל קרמי ועשיר.

המרכיבים העיקריים:

  • 3 חצילים בינוניים
  • 800 גרם טחון טלה
  • 1 בצל ו-2 שיני שום
  • 3 כפות אורגנו מיובש, 2 כפות קינמון טחון ו-2 עלי דפנה
  • יכול עגבניות קצוצות
  • 500 גרם תפוחי אדמה פרוסים דק

עם מוסקה אפשר להכין כמות עצומה בכלי גדול ואז ממש מעולה לחמם או אפילו להקפיא. נהדר עם תוספת של סלט יווני גם!

פלאונס

הפלאונים בעלי השם הנפלא הם מאפים במילוי גבינה המהווים מאכל לחג הפסחא עבור רבים מהקהילה היוונית-קפריסאית. יש ליהנות מהם עם כוס תה ולאכול בכל שעה ביום! את מלית הגבינה מכינים בדרך כלל מחלב כבשים או עיזים ואפשר לקנות בחנויות מעדניות טובות. זה די עדין כמו גבינה בסגנון פקורינו.

צזיקי

יש לזה בוודאי מקום בלבם של רוב הגסטרונאוטים וחובבי המאכלים הים תיכוניים המלוחים. זוהי אחת הדרכים הטובות ביותר להשתמש ביוגורט יווני והיא המלווה המושלם לבשרים על האש ולמגוון שלם של מאכלים אחרים.

רכיבים

  • מלפפון טרי שלם
  • סיר גדול של יוגורט טבעי יווני
  • 1 שן שום קטנה
  • חופן עלי נענע קצוצים דק

שיטת Fooddiez:

מגררים את המלפפון בעזרת פומפיה גסה כי הוא אפילו יותר טעים אם יש בו מעט גוף. מוסיפים קורט מלח. משאירים לכמה דקות ואז סוחטים את כל הנוזלים העודפים מהמלפפון. בחרו קערה נאה וערבבו פנימה את היוגורט, המלפפון הסחוט והשום. זה נראה נהדר עם כמה טוויסטים של פלפל שחור טרי ומעט שמן זית לסיום.

זהו זה! שמרו על קור רוח עד שאתם מוכנים להגשה ועדיף לאכול ממש טרי אז הכינו רק כמה שאתם צריכים!

Tapenade Skordalia

זוהי תצפית כל כך מבריקה על סגנון צפוני יותר של פירה! זה פשוט הופך לאזור עם התוספת הנפלאה של טפנד זיתים, שום וגלגים של שמן זית טרי. כן, זה סוג המאכלים שבהם, אם יש לך את החומרים הנכונים אתה יכול לטעום את השמש! זו עוד מנה יוונית נהדרת לניסיון בבית!

מרכיבי סקורדליה:

  • 800 גרם תפוחי אדמה בסגנון קמחי
  • כוס שמן זית בנדיבות
  • 3 שיני שום
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • 1 כפית טפנד זיתים

שיטה:

  1. הדבר היחיד שאתה צריך לקחת בחשבון הוא הטפנד מכיוון שהוא נהדר להכנה אבל הרבה יותר פשוט אם אתה יכול לקנות אותו ממקור נוח. זהו רוטב עשיר מאוד של זיתים, אנשובי וצלפים.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה, מסננים ומועכים.
  3. כותשים את השום במכתש עם מלח, שייווצר משחה עשירה ויפה.
  4. מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת מחית קלילה.

זוהי תוספת פנטסטית עם כל בשר או דג צלוי פחמים.