זיתים ושמן זית
זיתים הם תכונה כזו שיש לים התיכון להציע בשפע. עבור רבים, זה הדבר היחיד שמכה אותך ברגע שאתה מתחיל לטייל באזור שכל כך הרבה מנות מבושלות עם כוס או שתיים של שמן זית באיכות משובחת. הזית עצמו משתנה מאוד מאזור לאזור. ביוון זיתים שחורים גדולים אופייניים יותר, הנוצלרה מסיציליה היא מהסוג הירוק ובצרפת, סלט ניקויז לא היה מגיע למקום בלי תוספת של זיתים מניס! העובדה המצחיקה על זיתים היא שהם כמעט בלתי אכילים! כן, ללא תהליכי הריפוי והתסיסה הגאונים, לא היינו מתמכרים לחלק המפתח הזה של ההנאות הקולינריות שלנו.
פסטה היא חיונית
סוגים שונים של פסטה הם עוד מרכיב משמעותי בים התיכון! איטליה היא נקודת ההתחלה הברורה, אבל יש כל כך הרבה גרסאות. באיי יוון, Kritharaki' ו- Skioufihta' נמצאים שמות הפסטה המקומית המלווה בשרים ומנות מקומיות. במרוקו, הקוסקוס שולט ברצון שלנו לפחמימות באמצעות דגנים טעימים.
אתה תתמכר לדגים
דגים הם עוד מרכיב מצוין של ה-'Med' והוא חלק מאוכל רחוב וגם מאוכל משובח. האיטלקים אוהבים את 'Cacciucco' תבשיל דגים, או אם אתם ביוון נסה את 'Psarosoupa' לדרך טיפוסית לצרוך את פירות הים. יש כל כך הרבה קו חוף נפלא שכשאתה ליד הים, פשוט נסה כל דבר שהוא טרי ותפוס מקומי.
תענוגות בשרניים
בשרים מיובשים, מבושלים ומלוחים מספקים ארוחות קלות רבות ומעולות באזור. בין אם זה הסלמי והפרושוטו של איטליה או הצ'וריסו של ספרד, אנחנו די מפונקים בבחירה כשאנחנו רוצים כמה נקניקים. אם אתם בצרפת זה הסוסוסון ששווה לנסות על צלחת של תענוגות שרקוטרי! זה לעתים קרובות כאשר הזיתים והלחמים המקומיים ממלאים את חלקם במתן לכולנו משהו פשוט אך טעים!
כל כך הרבה מהבישול הים תיכוני מסתכם גם בבצל טוב ושום נהדר כבסיס למנות הקלאסיות של האזור. בין אם הוא מטוגן במעט שמן זית או כתוש נא בסלט, זהו מרכיב מרכזי שצריך להעריך אותו.
פיניש צ'יזי
עבור כל כך הרבה מבקרים גבינה היא אחת הדרכים הנהדרות לסיים ארוחה. מפרמיג'אנו באיטליה ועד גבינות טעימות מחלב כבשים ועיזים כולל חלומי וגבינת פטה יש בהחלט עולם שלם של טעם לחקור. למרות שגבינות ים תיכוניות אינן מפורסמות כמו המקבילות שלהן בצפון, יש כל כך הרבה גבינות יפות לסמן ברשימת ה-foodiez שלך!