קושיקשה
מוכן ב36 דק.
מנות4
ציון בריאות16
מגזין

בורגר טלה פרושוטו

בורגר טלה פרושוטו
זהו מתכון יקר למדי לחובבי האוכל האמריקאי. המתכון הזה מ- Foodnetwork דורש שמן זית, שמן זית, פירורי לחם וחלב. בכל השיקולים החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 74% . הציון הזה די טוב. מתכונים דומים: בורגרים של פרושוטו טלה , בורגרים פורטובלו-פרושוטו והמבורגרים טוסקנים עם פרושוטו ופונטינה .

הוראות

1
צפו איך מכינים את המתכון הזה.
2
בקערה גדולה משלבים את פירורי הלחם, פטרוזיליה, ביצה, חלב, גבינה, עגבניות מיובשות, מלח ופלפל, מערבבים לאיחוד.
מרכיבים שתצטרך
לציפוי כל המבורגרלציפוי כל המבורגר
6 פרוסות פרושוטו גדולות פרוסות בינוניות-דקות (לעיטוף ההמבורגרים)6 פרוסות פרושוטו גדולות פרוסות בינוניות-דקות (לעיטוף ההמבורגרים)
פרושוטו, פרוס בינוני-דק (לעיטוף ההמבורגרים)פרושוטו, פרוס בינוני-דק (לעיטוף ההמבורגרים)
(לעיטוף ההמבורגרים)(לעיטוף ההמבורגרים)
פרוסות עגבניות טריות, לציפוי כל המבורגרפרוסות עגבניות טריות, לציפוי כל המבורגר
עגבנייה טרייה, לציפוי כל המבורגרעגבנייה טרייה, לציפוי כל המבורגר
לציפוי כל המבורגרלציפוי כל המבורגר
שמן לטיגון, רצוי קנולהשמן לטיגון, רצוי קנולה
ציוד שתשתמש בו
הסוכריות של Peachie-oהסוכריות של Peachie-o
3
מוסיפים את הטלה ומערבבים עד להטמעה. מחלקים את התערובת ל-6 המבורגרים עבים (1 אינץ').
מרכיבים שתצטרך
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
4
מניחים את פרוסות הפרושוטו על קרש חיתוך או פיסת נייר פרגמנט.
מרכיבים שתצטרך
פרושוטופרושוטו
ציוד שתשתמש בו
פטרוזיליה עלים שטוחים קצוצים, חופן נדיב 1 או 2פטרוזיליה עלים שטוחים קצוצים, חופן נדיב 1 או 2
קרש חיתוךקרש חיתוך
5
מניחים בורגר טלה אחד במרכז כל פרוסת פרושוטו ועוטפים את הפרושוטו סביב ההמבורגר.
מרכיבים שתצטרך
פרושוטופרושוטו
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
3/4 כוס בזיליקום טרי טחון3/4 כוס בזיליקום טרי טחון
6
מניחים מחבת גדולה וכבדה על אש בינונית.
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
7
מוסיפים את שמן הזית ומחממים 2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
8
מניחים במחבת את המבורגר הטלה, כשהצד מכוסה פרושוטו כלפי מטה, ומבשלים על אש בינונית עד שהפרושוטו מזהיב, כ-6 עד 8 דקות. הופכים את ההמבורגרים ומסיימים את הבישול, כ-6 עד 8 דקות נוספות.
מרכיבים שתצטרך
פרושוטופרושוטו
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
9
מוציאים את ההמבורגרים מהמחבת ומניחים על צלחת הגשה או צלחות אישיות. מעל כל המבורגר 2 עד 3 עלי בזיליקום, 1 עד 2 פרוסות עגבנייה, וטפטוף שמן זית כתית מעולה וחומץ בלסמי.
מרכיבים שתצטרך
חופן פטרוזיליה שטוחה בנדיבות, פרוסה דקחופן פטרוזיליה שטוחה בנדיבות, פרוסה דק
שוק טלה (הוצא מהמקרר ואפשר לשבת בטמפרטורת החדר שעה אחת לפני ההכנה)שוק טלה (הוצא מהמקרר ואפשר לשבת בטמפרטורת החדר שעה אחת לפני ההכנה)
1 כוס עלי בזיליקום ארוזים היטב1 כוס עלי בזיליקום ארוזים היטב
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
10
מגישים מיד.

יין מומלץ: מרלו, Malbec, Zinfandel

מרלו, מלבק וזינפנדל הם הבחירות המובילות שלי לבורגר. מרלו יתאים לחלוטין להמבורגר קלאסי עם תוספות סטנדרטיות. תוספות נועזות יותר דורשות יינות נועזים יותר, כגון מלבק או זינפנדל מפולפל. אתה יכול לנסות את סימי מרלו. הסוקרים די אוהבים את זה עם דירוג של 4.2 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ-18 דולר לבקבוק.
סימי מרלו
סימי מרלו
המרלו 2006 שלנו הוא בצבע אדום עמוק עם קצוות נופך. ניחוחות של ציפורן חריפה וקינמון מזנקות מהכוס עם תמצית של פירות אדומים, כולל בינגצ'רי ופירות יער אדומים, משתלבים בחיך. יין זה מציע טאנינים עדינים וטעמים בשלים שופעים המודגשים על ידי תווים אחרונים של טוסט וקקאו. זה משתלב יפה עם מטבל צרפתי קלאסי, צלעות עגל או נקניקיות בגריל.