קושימומחה
מוכן ב4 שעות
מנות10
ציון בריאות9
סוגי מאכליםתוספות
אירועיםחג ההודיה
מגזין

הודו צלוי עם רוטב: קהל גדול

הודו צלוי עם רוטב: קהל גדול
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? למתכון צמחוני זה יש 83 קלוריות, 2 גר' של חלבון, ו 5g של שומן למנה. מתאים ל-10 מנות. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג ההודיה. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 4 שעות. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. אם יש לכם גרידת לימון, קמח, עלי מרווה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: חזה הודו צלוי עם רוטב: קהל קטן, פרמזן-הודו צלוי מרווה עם רוטב מרווה, ו הודו צלוי עם רוטב מחבת מרווה.

הוראות

1
מחממים תנור ל 218° עם מתלה בעמדה הנמוכה ביותר. זרוק כל שומן עודף מתוך חלל טורקיה. להתייבש מבפנים ומבחוץ.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
מערבבים יחד חמאה, מרווה, גרידת לימון, 1 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל בקערה קטנה. מגררים מספיק גרידה מתפוז כדי למדוד 1 כפית ולהוסיף תערובת חמאה. רבע כתום לאורך ושמורה.
מרכיבים שתצטרך
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
3 מקלות בייגלה3 מקלות בייגלה
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
כרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מכרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
3
החל מחלל הצוואר (קטן יותר), להחליק בעדינות אצבע המורה בין העור והבשר של השד כדי לשחרר את העור (להיזהר לא לקרוע את העור). לדחוף את תערובת החמאה באופן שווה מתחת לעור משני צידי השד, ולשפשף את העור מבחוץ כדי להפיץ חמאה באופן שווה.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
4
מפזרים 1 כפית מלח ו 1/4 כפית פלפל בחללים טורקיה.
מרכיבים שתצטרך
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
5
חלל צוואר דברים (חלל קטן יותר) עם כמה פלחי תפוז ובצל, ולאחר מכן לקפל את עור הצוואר מתחת לגוף מאובטח עם שיפודי מתכת.
מרכיבים שתצטרך
3 מקלות בייגלה3 מקלות בייגלה
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ציוד שתשתמש בו
שיפודי מתכתשיפודי מתכת
6
דברים חלל גדול יותר עם בצל שנותר פלחי תפוז, ואז לקשור מקלות תיפוף יחד עם חוט מטבח ולהכניס כנפיים מתחת לגוף.
מרכיבים שתצטרך
מקלות עוףמקלות עוף
3 מקלות בייגלה3 מקלות בייגלה
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
שרימפס ענק, זנבות על, קלופים ופורחיםשרימפס ענק, זנבות על, קלופים ופורחים
ציוד שתשתמש בו
3 ראשי שום, חצויים אופקית3 ראשי שום, חצויים אופקית
7
לשים את טורקיה על מתלה במחבת צלייה ומפזרים את העור בכל רחבי עם 1 1 1/2 כפיות מלח (אם אתה משתמש טורקיה כשר, לראות את פתק הטבחים) ופלפל 1/2 כפית.
מרכיבים שתצטרך
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
8
מוסיפים 1 כוס מים למחבת וצולים טורקיה 30 דקות ב 218°.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
9
להפחית את טמפרטורת התנור ל 177°. לסובב טורקיה 180 מעלות צלוי 30 דקות. סובב את טורקיה שוב 180 מעלות ו baste עם מיצי פאן. אוהל טורקיה רופף עם רדיד וממשיכים לצלות, סיבוב ושריפות עם מיצים כל 30 דקות (אם מחבת הופך יבש לחלוטין, להוסיף 1/2 כוס מים) עד מדחום קריאה מיידית מוכנס לתוך חלק בשרני של הירכיים החלק העבה ביותר של השדיים (לבדוק את שני הצדדים, קרוב אך לא נוגע העצם) רושמים לפחות165, על 1/2 עד 2 שעות יותר. (זמן קלייה הכולל יהיה 2 1/2 עד 3 שעות.)
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
10
בזהירות להטות טורקיה כך מיצים בחלל גדול לרוץ לתוך פאן.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
11
מעבירים הודו למגש, שומרים מיצים במחבת.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
12
תנו לטורקיה לעמוד, חשופה, 30 דקות. להשליך בצל ותפוזים מחלל גדול ולחכות להשליך בצל ותפוזים בחלל קטן יותר עד שהם נגישים במהלך גילוף.
מרכיבים שתצטרך
3 מקלות בייגלה3 מקלות בייגלה
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1
יוצקים מיצי מחבת דרך מסננת בסדר רשת לתוך 2 ליטר זכוכית למדוד (לא לנקות מחבת צלייה), ואז לרפרף ולהשליך שומן. (אם באמצעות מפריד שומן, יוצקים מיצי מחבת דרך מסננת לתוך מפריד ולתת לעמוד עד השומן עולה למעלה, 1 עד 2 דקות. בזהירות לשפוך מיצי פאן מן המפריד לתוך למדוד, להשליך שומן.)
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
2
מחבת קלייה עמדה על פני 2 מבערים, ולאחר מכן להוסיף 1 כוס מים deglaze מחבת צלייה על ידי רותחים על חום גבוה, ערבוב וגירוד את חתיכות חומות, 1 דקה.
מרכיבים שתצטרך
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
3
יוצקים דרך מסננת למדידה המכילה מיצי פאן.
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
4
הוסף כמות מספקת של הודו למיצי פאן כדי להביא סך הכל ל-4 כוסות (אם המניה נקרשת, חום לנוזל).
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
5
ממיסים חמאה בסיר כבד של 3 ליטר על אש בינונית נמוכה ומקציפים בקמח. לבשל רביכה, לטאטא, 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם לייםשקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
6
להוסיף תערובת מניות בזרם, לטאטא כל הזמן כדי למנוע גושים, ואז להביא לרתיחה, לטאטא מדי פעם. מערבבים בכל מיצי טורקיה שנצברו על מגש ומבשלים, ערבוב מדי פעם, 5 דקות. רוטב העונה עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר1/3 כוס מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
1
* אם משתמשים בטורקיה כשרה, הפחיתו את המלח המפוזר על העור ל-1 כפית.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק