חי-משמשים עלומים ושזיפים
אם יש לך משמש קליפורני, סוכר, שזיפים אנג'לינו, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: משמש ושזיפים שלוקים ביין רוזה, חזיר עם משמשים, שזיפים מיובשים וכרוב כבוש, ו צלעות כבש מטוגנות עם משמשים מיובשים, שזיפים וג'ינג'ר מסוכר.
הוראות
שלב סוכר 3 כוסות מים בסיר 3-4 ליטר. שעועית וניל חצי לאורכו עם סכין קיצוץ לגרד זרעים למחבת, ולאחר מכן להוסיף תרמיל. מביאים תערובת לרתיחה, ערבוב מדי פעם עד הסוכר הוא מומס.
הוסף שזיפים ומבשלים, חשוף, 3 דקות.
מוסיפים משמשים ושקיות תה וחוזרים לרתיחה. לבשל פירות, ערבוב בעדינות פעם או פעמיים, 5 דקות, ולאחר מכן להסיר מן החום.
אפשר שקיות תה תלולות עם פירות בסירופ 15 דקות (פירות ימשיכו לרכך כפי שהוא צפצופי), ולאחר מכן להסיר שקיות, בעדינות לסחוט מהם נוזל לתוך סירופ.
העברת קומפוט לקערה או צנצנת וקריר, בעדינות ערבוב מדי פעם.
** זמין ב apricot-farm.com.
קומפוט שומר, מכוסה ומקורר, 2 שבועות.