איך לבשל ביצים: 10 דרכים!

יש כל כך הרבה דרכים לבשל ביצים שזה יכול להיות קשה לדעת מאיפה להתחיל. כאן נחקור עשר שיטות שונות להכנת האוכל הטעים הזה. בין אם אתם אוהבים את הביצים שלכם מבושלות, מטוגנות, מקושקשות או עלומות, יש לנו שיטה בשבילכם! אז תתכוננו ללמוד טכניקות בישול חדשות והוסיפו כמה ביצים טעימות לרפרטואר ארוחת הבוקר שלכם.

1) צד השמש כלפי מעלה

זו הדרך הפשוטה ביותר לבשל ביצה. פשוט מחממים מעט שמן או חמאה במחבת, מפצחים ביצה ונותנים לה להתבשל עד שהחלבונים מתייצבים והחלמון מבושל לפי טעמכם. אל תשכחו לתבל בקצת מלח ופלפל!


2) מקושקשת

ביצים מקושקשות הן מנת ארוחת בוקר קלאסית. כדי להכין אותם, טורפים כמה ביצים בקערה עם חלב (או מים), תבלינים ושמן או חמאה. לאחר מכן מבשלים אותם במחבת על אש נמוכה עד שהם יציבים אך עדיין לחים.


3) קל/בינוני/קשה

אם אתה אוהב את החלמונים נוזלים, אז בישול הביצים "קל" הוא המתכון עבורך . פשוט מטגנים את הביצים כפי שהיית מטגן כשצד השמש כלפי מעלה, אבל כשהן כמעט נגמרות, הפוך אותן ותן להן להתבשל עוד כמה שניות בצד השני. עבור "מעל בינוני", תן להם להתבשל קצת יותר בצד הראשון לפני היפוך; עבור "יותר קשה", תנו להם להתבשל עד שהחלמון יציב לאורך כל הדרך.

4) עלום

ביצים עלומות מבשלות במים רותחים במקום במחבת. כדי לשלוק ביצה, פצח אותה לתוך קערה והורד אותה בעדינות למים רותחים בעזרת כף. מבשלים שתיים-שלוש דקות עד שהחלבונים מתייצבים, והחלמון מבושל לפי טעמכם.

5) אפוי

ביצים אפויות הן נהדרות אם אתה מאכיל הרבה אנשים או סתם מחפש דרך קלה להכין ביצים! פשוט משמנים תבנית אפייה (או שניים) בקצת חמאה או שמן, סדוקים פנימה את הביצים, מתבלים במלח ופלפל (וכל עשב או תבלינים אחרים שאתם אוהבים), ואופים בחום של 350 מעלות פרנהייט עד שהחלבונים מתייצבים והחלמונים. מבושלים לפי טעמכם, בדרך כלל כ-15 דקות.

6) שטן

ביצי שטן הן מנה ראשונה או חטיף טעים המושלם למסיבות והן די קלות להכנה בבית! פשוט מרתיחים כמה ביצים קשות (שש בדכ'), חותכים אותן לשניים לאורכן וגורפים את החלמונים לקערה. מועכים את החלמונים עם קצת מיונז, חרדל, חומץ, מלח ופלפל (וכל תבלינים אחרים שאוהבים), ואז מורחים את התערובת לתוך חצאי הביצים. מקשטים בפפריקה או פטרוזיליה, אם רוצים. אז תהנו!

7) חביתה

חביתה היא רק ביצה מקושקשת ענקית מלאה בכל מיני דברים טעימים כמו גבינה, בשר , ירקות וכו' ואז מגולגלת ומוגשת חמה מהמחבת. להכנת חביתה, התחל בהקצפה של כמה ביצים עם החלב (או המים) והתבלינים ולאחר מכן הוסף את המילוי הרצוי. לאחר מכן, חממו מעט חמאה או שמן במחבת על אש בינונית, יוצקים פנימה את תערובת הביצים ונותנים לה להתבשל עד שהקצוות מתייצבים. לאחר מכן השתמשו במרית כדי לקפל צד אחד של החביתה על המילוי (חשבו בסגנון בוריטו). תנו לו להתבשל עוד דקה או שתיים מכל צד ואז החליקו אותו לצלחת ותהנו!

8) קיש

קיש הוא עוד דרך נהדרת לבשל ביצים! אפשר להכין קיש כמעט מכל שילוב של מרכיבים, אז תהיו יצירתיים!

כדי להכין קיש, התחילו בחימום מראש של התנור ל-350 מעלות. לאחר מכן, מרפדים תבנית אפייה בתבנית. לאחר שהקרום נמצא בצלחת, מוסיפים את המילוי הרצוי. לאחר מכן, טורפים מעט ביצים וחלב, ויוצקים את התערובת על המילוי. אופים את הקיש כ-30 דקות או עד שתערובת הביצים מתייצבת.

9) פריטטה

פריטטה היא כמו קיש אבל בלי הקרום. אז זו פשוט חביתה גדולה ממולאת בדברים טעימים כמו גבינה, בשר , ירקות וכו' ואז נאפתה בתנור עד להתייצבות. כדי להכין פריטטה בבית, התחל בהקצפה של כמה ביצים עם החלב (או המים) והתבלינים, ולאחר מכן הוסף את המילוי הרצוי. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים בחום של 375 מעלות פרנהייט עד להתייצבות, בדרך כלל כ-15 עד 20 דקות. מניחים לו להתקרר מעט לפני החיתוך וההגשה.

10) סלט ביצים

סלט ביצים הוא דרך מצוינת להשתמש בשאריות ביצים קשות. פשוט קוצצים את הביצים (חלמונים וחלבונים), ומערבבים אותם עם קצת מיונז, חרדל, חומץ, מלח ופלפל (וכל תיבול אחר שאתה אוהב). מגישים על לחם, קרקרים או מקלות סלרי - או אוכלים אותו ישר!

סיכום

לא משנה איך אתה אוהב, ביצים מבושלות, בין אם צד השמש כלפי מעלה או מקושקשת, יש שיטה קלה לכולם! אז למה שלא תנסו משהו חדש בפעם הבאה שאתם מקציפים ארוחת בוקר? אולי תמצא את הדרך החדשה והאהובה עליך לאכול ביצים!