מתכונים קשורים
ארוחות ערבבריאותעוף

איך לבשל חזה עוף במחבת

חזה עוף הוא מרכיב נפוץ בארוחות רבות. זה קל לבישול וניתן להכין אותו בדרכים רבות. חזה עוף קצת יותר סלחן מרקיעי עוף וירכיים. ניתן לבשל אותם במחבת, על הכיריים או בתנור.

חזה עוף בצלייה במחבת היא השיטה הקלה ביותר לבישול חזה עוף מכיוון שהיא אינה דורשת מרכיבים נוספים. המחבת עוזרת לשמור על לחות וטעם תוך בישול מושלם של חזה העוף. הדבר הכי חשוב לזכור כשמבשלים חזה עוף במחבת הוא לא להעמיס אותו יותר מדי, כדי שהוא לא יתבשל מהר מדי.

בואו נסתכל על כמה מהיתרונות של בישול חזה עוף כך:

  • בשר רזה: בשר חזה עוף רזה יותר מבשרי עוף אחרים. זה הופך את זה לבחירה טובה אם אתה מנסה לאכול בריא יותר או לרדת במשקל.
  • זמן בישול מהיר יותר: שימוש במחבת מאפשר זמן בישול מהיר יותר מאשר גריל תנור או כיריים מכיוון שאין אלמנטים חום מעורבים. אתה צריך לשים את חזה העוף שלך על גבי הכיריים שלך ולתת לו להתחמם עד שהוא מגיע לטמפרטורה הרצויה (בדרך כלל בערך 350 מעלות פרנהייט).
  • פחות בלגן: כאשר אתה משתמש במחבת, לא נדרשים שלבי ניקוי מבולגנים, כמו צלייה על חום ישיר או שימוש בתנור. אחרי שבישלת את חזה העוף שלך, הדבר היחיד שנשאר מאחור הוא אוכל טעים!

אם אתה רוצה ללמוד איך לבשל, כיסינו את המרכיבים שאתה צריך, ההכנה והליך הבישול.

רכיבים

להלן המרכיבים שאתה צריך:

  • שני חזה עוף ללא עצמות (כ-1 קילו כל אחד)
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • שלוש כפות שמן זית, מחולקות
  • כף אחת של חמאה ללא מלח

הכנה

השיטה הפשוטה של בישול חזה עוף במחבת היא מהירה וקלה, אך היא דורשת הכנה מסוימת לפני שמתחילים לבשל.

להלן שלבי ההכנה שעליך לבצע:

  • חותכים את חזה העוף לרצועות. ככל שהנתחים שתכינו דקים יותר, כך הם יתבשלו מהר יותר. עם זאת, שיטה זו לא תייצר חלקים בצורת אחידה; אם אתה רוצה חתיכות בגודל שווה לארוחה שלך, שיטה זו עובדת היטב עבורך.
  • מערבבים את המלח והפלפל בקערה קטנה. משפשפים את התערובת על שני הצדדים של כל נתח עוף. מניחים לו לשבת כ-15 דקות עד שהוא סופג את כל התבלינים.
  • מחממים את שמן הזית במחבת חסינת תנור על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את רצועות העוף ומבשלים עד שהן משחימות משני הצדדים, כ-6 דקות לכל צד.
  • הוסף כל עשבי תיבול טריים או תבלינים הרצויים לפי הטעם (כגון שום, רוזמרין, טימין או אורגנו) כדי לסיים את בישול חזה העוף שלך לפני ההגשה.
  • מניחים רצועה אחת על כל צלחת ומזלפים מעט רוטב על כל חתיכה.

איך לבשל חזה עוף במחבת

הליך בישול חזה עוף במחבת הוא פשוט. בצע את ההוראות הבאות כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר עם המתכון הזה:

  • שלב 1: מחממים מחבת או מחבת על אש גבוהה.
  • שלב 2: במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים כף אחת של שמן זית. מוסיפים את חזה העוף ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כ-5 דקות מכל צד, או עד להשחמה יפה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  • שלב 3: החזירו את המחבת על אש בינונית/גבוהה והוסיפו את כף שמן הזית הנותרת. מוסיפים למחבת פתיתי בצל, שום ופלפל אדום ומבשלים עד שהם מתרככים, כ-3-4 דקות. מערבבים פנימה עגבניות ומבשלים כ-5 דקות נוספות, או עד שהן מתרככות מעט אך לא עיסתיות (אתם רוצים שהן ישמרו על צורתן). מערבבים פנימה עלי בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
  • שלב 4: החזירו למחבת את חזה העוף ואת כל המיצים שהצטברו במהלך הבישול. כף רוטב מעל חזה עוף (זה יהפוך הכל ליפה ולח), ואז הכניסו לתנור שחומם מראש עד שהוא מוכן (בערך 15-20 דקות). מגישים מיד!

החוכמה היא לא לבשל אותם יתר על המידה, מכיוון שהם ימשיכו להתבשל לאחר ההוצאה מהמחבת. אם אתה רוצה את הבשר שלך רך במיוחד, מבשל אותו מיד והסר אותו כשהוא מוכן (בערך 140 מעלות במדחום לקריאה מיידית).