איך לבשל שעועית

תהיתם פעם איך לבשל שעועית? התהליך יכול להיראות מרתיע עבור רבים. עם זאת, אין סיבה אמיתית לפחד וכאן אנו ניתן לך שפע של טיפים שיעזרו לך להתחיל.

ייתכן שהגעת עד לכאן על ידי מחשבה שלשעועית יבשה לוקח הרבה זמן. עם זאת, עם כמות מסוימת של עבודת הכנה, זה כבר לא המקרה! תחילה יש להשרות שעועית יבשה על מנת למצות את מלוא הפוטנציאל שלה. אתה רק צריך לוודא שאתה מתכנן את זמן ההשריה לפני בישולם.

אפשר להשיג שתי כוסות שעועית יבשה ולהשרות אותן, שיצאו לשש כוסות מבושלות. אם אתה משתמש במתכון שמצריך פחית שעועית, זה בערך חמש עשרה אונקיות. אתה תרצה להכין 1.75 כוסות שעועית מבושלת. עם זאת, השלב הראשון הוא השרייה.

השריית השעועית

תרצו להשרות את השעועית לפני שתתחילו. תצטרך לבחור את סוג השעועית שאתה רוצה, בין אם חיל הים, כליות או סוג אחר. אפונה שחורת עיניים, אפונה מפוצלת ועדשים אינן דורשות זמן השרייה.

קח את כמות השעועית היבשה שאתה רוצה והסתכל דרכה, הוצא כל שעועית שלא נראית רגילה או שהצטמקה. משם, אתה הולך לקחת מסננת עם חורים קטנים מספיק כדי למנוע את נפילת השעועית ולשטוף אותם תחת מים קרים למשך מספר שניות.

לאחר מכן, אתה הולך להשרות את השעועית. ישנן שיטות שונות לכך. ההשריה המהירה תביא לך את השעועית הכי מהר. מוסיפים שתי כוסות שעועית יבשה ושש כוסות מים, מדליקים את הכיריים. תרצה לחמם את המים ואז להרתיח במשך שתיים עד שלוש דקות. מסירים מהאש ומכסים את הסיר, נותנים להם להמשיך להשרות עוד שעה.

השיטה השנייה היא השרייה חמה, שיטה שעובדת ורבים אוהבים כי היא מקצרת את זמן הבישול ובמקביל גם מעניקה לך שעועית רכה להפליא. תצטרך סיר גדול יותר בשביל זה. מוסיפים עשר כוסות מים ושתי כוסות שעועית יבשה. מחממים אותו עד לרתיחה ואז מרתיחים עוד שתיים עד שלוש דקות. לאחר מכן מסירים את האש ומכסים, משרים כארבע שעות.

האחרון הוא השריית לילה. מניחים 2 כוסות שעועית בכלי ענק ומוסיפים עשר כוסות מים. לאחר מכן מכסים ומכניסים למקרר ללילה או לשמונה שעות. אתה רוצה לנקז את השעועית למחרת עבור כל השיטות האלה ולשטוף אותם במים קרים לפני שתמשיך לבשל אותם.

מבשלים את השעועית שלך

עכשיו לאחר שהשרתם אותם, הגיע הזמן לעבור לבישול שעועית. לשם כך תצטרכו סיר רגיל עם מכסה או סיר לחץ, תלוי באיזו שיטה אתם משתמשים.

בישול בסיר על הכיריים

כשאתה מבשל על הכיריים, אתה תרצה סיר גדול מספיק כדי להכיל את השעועית. ראשית, קח את השעועית הספוגה שלך והנח אותה בסיר. מכסים במים ומדליקים את האש. להביא לרתיחה. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומכסים את הסיר במכסה. תרצו שהשעועית תתבשל בעדינות.

שים עין על השעועית בזמן שהיא מתבשלת, וודא שהיא רכה. אתה יכול לדגום את השעועית תוך כדי. שעועית שחורה לוקחת בדרך כלל שעה עד שעה וחצי, שעועית Great Northern 45 דקות עד שעה, ושעועית כליה, נייבי ופינטו אורכת בדרך כלל שעה וחצי עד שעתיים. יש להסיר את השעועית כשהיא רכה ואם יש תוספות אפשר להקפיא אותה.

אם אתה רוצה להוסיף לשעועית שלך כדי שיהיה לה טעם טוב יותר, אתה יכול להוסיף עשבי תיבול ותבלינים בסוף כדי שהטעם לא יישטף החוצה בזמן שהם מתבשלים. יש להוסיף גם חומרים חומציים כמו חומץ ועוד לאחר בישולם כדי שהשעועית תוכל להתבשל עד הסוף.

בישול בסיר לחץ

מכניסים את השעועית לסיר הלחץ. וודאו שהשעועית מכוסה בארבע כוסות מים, כאשר לפחות שני סנטימטרים ממנה נמצאים מעל השעועית.

סוגרים את הכיריים ומדליקים את הכיריים. אתה רוצה ללכת על שעועית עדינה. זה ייקח בערך 20 עד 30 דקות עבור שעועית שחורה ושעועית כליה, 25 עד 35 דקות עבור שעועית נייבי ו-15 עד 20 דקות עבור שעועית פינטו. בדוק לפני שמכבים את סיר הלחץ כדי לוודא שהעקביות היא לטעמך.

לאחר הבישול, הקפידו לתת זמן קבוע לשחרור הלחץ באופן טבעי, כעשרים דקות. אתה יכול לבשל אותם עוד עשר דקות אם השעועית לא רכה כמו שאתה חושב שהיא צריכה להיות. בסיום, מסננים את השעועית ומכינים אותה לאכילה וליהנות!