איך לבשל כמו שף

היררכיית הצרכים של מאסלו, המתוארת לעתים קרובות כפירמידה בעלת חמש קומות, מציבה את הצורך האנושי במזון ובנוחות פיזיולוגיות אחרות, כגון בגדים, ברמה התחתונה, המייצגת את דרישות ההישרדות הבסיסיות שלנו. אם תשאלו כל שף מתחיל, אנין קולינרי או סתם אכלן קשוח, הם עשויים בהחלט למקם אותו גבוה יותר לכיוון קצה הפירמידה.

אין ספק בכוחו ובמשמעותו של האוכל בחיינו. אוכל, עבור רבים, הוא הרבה יותר מהכרח פיזיולוגי; אוכל הוא תרבות, ביטוי עצמי, הזנה ואהבה. גם אם אינכם מתכננים להפוך את האוכל לייעודכם, עדיין תוכלו לשדרג את כישורי השף החובבים שלכם וליהנות מאומנויות הבישול, השיתוף והצריכה, אפילו יותר. הנה כמה טיפים פשוטים שיעזרו לכם להתחיל לבשל כמו שף.

יופי טעים יותר

אוכל הוא חוויה חושית, כאשר לראייה תפקיד חיוני בגירוי הרעב, התשוקה לטעמים מסוימים ובהנאה מארוחות באופן כללי. מחקר נוירו-מדעי חשף את הקשר האינטימי בין המוח שלנו, שתפקיד מרכזי אחד שלו הוא הקלה על חיפוש מזון והאכלה, לבין מערכת הראייה שלנו, כך שהצפייה שלנו במזון מעוררת קבוצה מורכבת של תגובות עצביות, פיזיולוגיות ופסיכולוגיות. בפשטות, אנחנו אוהבים להסתכל על אוכל!

ריבוי תוכניות הטלוויזיה וצורות מדיה אחרות המתארות שפים, מתחילים ומוסמכים כאחד, המתמודדים עם אתגרי הכנת מזון שונים היא הוכחה נוספת לאהבתנו לצפות במה שאנו אוכלים. רתמו את היכולת לעצור מזון חזותית כדי לעורר תיאבון והערכה על ידי מתן תשומת לב מסוימת להכנת המנות שלכם. עיין בתוכניות בישול לקבלת הדרכה לגבי סידורי ציפוי נעימים והשתמש במחוות פשוטות, כגון הוספת ענף עשבי תיבול או פרח כקישוט. שפים ברחבי העולם אולי אינם חבורה נעימה בעליל, אבל מעטים יכחישו, שבכל הנוגע למנות, אוכל יפה טעים יותר.

המצרכים הם מלכה

מצאתם מתכון מסובך להפליא להרשים, ועקבת אחריו עד עצם היום הזה. עם זאת, הצעד הראשון לכל מתכון נהדר הוא לעתים קרובות לא כתוב, והוא פשוט. אין תחליף לחומרי גלם איכותיים. בין אם המנה שלך דורשת בשר, דגים, ירקות, מוצרי חלב או שילוב, טרי הוא הטוב ביותר, וטרי החווה הוא טוב יותר!

אם המעברים של הסופרמרקט המקומי שלך מציגים ירקות שנראים מעט עייפים, או אולי נראים מבריקים ועם זאת פג תוקפם, שקול ביקור בשוק התוצרת הטרייה המקומי. היכן שהמיקום והתקציב מאפשרים זאת, רכשו ירקות וחלבונים שהם אורגניים, ביו-דינמיים או שמקורם ישירות בחקלאים. כאשר אתה לוקח את הזמן לקנות מרכיבים טריים איכותיים, הירקות שלך יהיו בעלי טעם תוסס יותר, הבשרים שלך יהיו טעימים יותר, והרטבים שאתה מכין יהיו בעלי עומק רב יותר.

הערה נוספת, מסובך יותר אינו אומר בהכרח טוב יותר, ושפים בעלי שם מקדמים לעתים קרובות בחירה בתוצרת עונתית כשיקוף של זרימה עם הטבע במקום לפתח תפריטים מסובכים שמנסים לשלוט בו, ספר הבישול הקלאסי של אליס ווטר, The Art of Simple Food , היא עדות לכך.

פסטה מהירה יותר, תוצאה טובה יותר

כשזה מגיע לפסטה, אין ספק שהאיטלקים עושים זאת טוב יותר, ומשיטות ההכנה המסורתיות השפים מרבים להתייחס אליהם. בעוד שרבים מאיתנו נהנים מהפחמימה העיקרית הזו באופן קבוע, יש גם נטייה לבשל יתר על המידה את הפסטה, כלומר מחוץ לאיטליה! כל דבר יותר מאל דנטה, מוגזם, ופסטה מבושלת אל דנטה היא לא רק יותר אותנטית וכמו שף, היא גם טובה יותר עבורך.

לפסטה מבושלת יש אינדקס גליקמי גבוה יותר, מה שהופך אותה פחות בריאה וקשה יותר לעיכול. דבר ראשון, תצטרך כמות גדולה של מים. לאחר שהמים רותחים, ורגע לפני שטובלים את הפסטה, מוסיפים מספר כפות מלח. ההרגל להוסיף שמן הוא, לדעת שפים רבים, לא רצוי שכן הטעם יכול להיצמד לפסטה. טיפ פשוט לגבי זמן הבישול הוא להפחית מספר דקות מהזמן הרשום על האריזה, ולהתחיל לטעום את הפסטה שלך לשלמות אל דנטה בשלב זה.

הכינו פסטה בצורה זו, תוך שימוש במרכיבים האיכותיים הזמינים העונתיים שלכם, והקפדה על התצוגה האסתטית של המנה שלכם, ותתבשלו כמו שף תוך זמן קצר.