איך לטגן ביצה

כשמדובר בביצה, טיגון שלה לשלמות הוא צורת אמנות. יש כמה דברים משביעים יותר מאשר להכין את כל כלי הבישול שלך ולהפוך ביצה ממצבה הגולמי למטוגנת ומוכנה להגשה.

ביצה מטוגנת כשהיא עשויה כהלכה תהיה טעימה. בין אם אתם אוכלים ביצה מטוגנת לארוחת בוקר, צהריים, ערב, כחטיף או כחלק מארוחה (ביצים מטוגנות הולכות ממש טוב על המבורגר אם מעולם לא ניסיתם אותה), זה אוכל נהדר וקל יותר לעשות ממה שאתה עשוי לחשוב. זה גם משתלב נהדר בפני עצמו או מעל חתיכת טוסט עם חמאה.

אם מעולם לא טיגנתם ביצה לפני כן, אתם במקום הנכון! אנו נגרום לך לעבור ממתחילים למקצוענים תוך זמן קצר. החלק הטוב ביותר בטיגון ביצים הוא כמה זה קל וכמה מעט דברים זה דורש. כל מה שאתה צריך לעשות הוא ללמוד קצת יותר על הטכניקה ואתה מוכן לצאת לדרך. המשך לקרוא כדי ללמוד כיצד לטגן ביצה.

בחירת פאן

זכור שכדי לטגן ביצה תוכל גם לטגן אותה במחבת. מחבתות ברזל יצוק פופולריות עבור סוגים רבים של אפייה והן יכולות להפוך ביצה רגילה למטוגנת להפליא. אם יש לכם מחבת ברזל יצוק שמעולם לא השתמשתם בה, קחו בחשבון שתרצו לתבל אותה לפני שאתם מבשלים איתה.

אם אתה לא מתפתה לברזל יצוק או פשוט אין לך אחד, יש מחבתות אחרות שתוכל להשתמש בהן. האפשרות הטובה ביותר היא מחבת טפלון, בגלל כמה בקלות הביצים יגלשו. תזדקק למרית שמתאימה לסוג זה של מחבת כדי למנוע שריטות של החומר.

מחבת נוספת שניתן להשתמש בה בקלות היא מחבת נירוסטה. אנשים רבים משתמשים בזה לטיגון ביצים ומגלים שזה עובד מצוין. לא משנה באיזה סוג מחבת אתה משתמש, תצטרך להשתמש בשומן כדי לוודא שיש חיץ בין הביצה למחבת ולסייע בתהליך הטיגון. זכור שתצטרך להשתמש במחבת שגדולה מספיק כדי להכיל את מספר הביצים שאתה מטגן.

בחירת שומן

לאחר שסידרתם את כלי הבישול שלכם, אתם תרצו לעבור לבחירת שומן. חמאה היא השומן הנפוץ ביותר. זה מאפשר לביצה לטגן בדיוק כמו שצריך ומעניק קצת מטעם החמאה הזה. זה גם לא יעשן או יפגע בביצה שלך, כמו ששימוש במשהו כמו שמן אבוקדו (אל תשתמש בשמן אבוקדו ויהיה בסדר).

החמאה נותנת את הבסיס המטוגן המושלם, אבל אתה יכול להשיג אותו גם עם שומן בייקון או גהי. גהי היא פשוט חמאה מבהירה שיש לה נקודת עשן נמוכה והיא תעבוד בדומה לחמאה בזמן הבישול. שומן בייקון יעבוד בדיוק כמו חמאה, יעזור לך לטגן את הביצים שלך תוך הקניית טעם טעים גם כן. לכן, בפעם הבאה שאתם מבשלים בייקון, שמור את השומן! זה מושלם לטיגון ביצים.

שומנים נוספים שאתה יכול לנסות הם שמן זית. אם אין לך חמאה או פשוט רוצה לנסות אותה, זה עובד היטב כדי לקבל ביצים פריכות ומוכנות לאכילה. שימו לב שבמקרה זה יהיה טעם של שמן זית. הימנע משימוש בשמן צמחי, שבו יש להשתמש רק אם אין לך שום דבר אחר בהישג יד לבשל את הביצים שלך.

טיגון ביצים

ישנן דרכים שונות לבשל את הביצה המטוגנת שלך, ואתה יכול לשנות את אופן הבישול שלה לפי העדפה. יש כאלה שאוהבים את הביצים שלהם נוזלות, מה שאומר שאפשר לבשל אותן עם השמש כלפי מעלה או לעשות אותן בקלות יתרה. אלה שרוצים את החלמונים שלהם מוצקים יותר, נכנסים לקטגוריה הבינונית מדי או הקשה מדי שבה הביצה מבושלת כמעט או לגמרי.

כדי לבשל את הביצים שלך, אתה הולך לחמם את החמאה או השומן לבחירתך עד שהוא יתפזר. משם, הביצים שלך מוכנות לפיצוח לתוך המחבת לבישול.

לקבלת ביצה שטופת שמש כלפי מעלה, מפצחים את הביצה ומבשלים כשלוש דקות. אתה תרצה לראות שהלבן התקבע. משם פשוט מוציאים מהמחבת. עבור קל יתר, תעשה את אותו הדבר, אבל אז אתה הולך להפוך את הביצה ולבשל במשך כשלושים שניות. זה מספק את קהל החלמוניות הרכות, אבל מה עם האחרים?

לעודף מדיום, מבשלים שלוש דקות ואז הופכים, מבשלים עוד דקה. עבור קשה מדי, התהליך זהה, מבשלים רק שתיים עד שלוש דקות נוספות.

לכל הביצים, מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל כרצונכם או מקשטים בתבלין האהוב עליכם (רוטב חריף, פתיתי פלפל וכו'). זהו זה! בישלת בהצלחה את הביצה המטוגנת המושלמת. לאכול בכל עת ולהנות!