מרק עוף ים תיכוני
הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. לך לחנות ותביא פלפל, גבעולי סלרי, גזר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים ללקטוז, דיאט. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: מרק עוף ים תיכוני, עוף ים תיכוני, שעועית & מרק פסטה, ו מרק ים תיכוני גולמי.
הוראות
יש לשטוף את העוף מבפנים ומבחוץ וללטף אותו יבש עם מגבות נייר.
מניחים את העוף בסיר גדול.
חותכים 3 של גזר ו 2 של גבעולי סלרי לחתיכות 1 אינץ'. רבע בצל.
מוסיפים את הירקות לחתוך לסיר עם מלח, פלפל, ומספיק מים קרים כדי לכסות (כ 8 כוסות). מביאים לרתיחה. להפחית חום ומבשל, ברפרוף כל קצף שעולה למעלה, עד העוף מבושל דרך, על 30 דקות.
להעביר את העוף לקערה ולתת מגניב. מסננים את המרק, משליכים את הירקות. החזר את המרק לסיר. חותכים דק את הגזר והסלרי הנותרים.
מוסיפים אותם למרק ומבשלים עד למכרז, כ -10 דקות. בעוד המרק רותח, מבשלים את הקוסקוס לפי הוראות החבילה.
מוסיפים את הזיתים והפטרוזיליה לקוסקוס ומחלקים בין הקערות. כאשר העוף הוא מגניב מספיק כדי להתמודד, לגרוס את הבשר ולהוסיף אותו למרק. מערבבים בחומוס. מצקת את המרק על הקוסקוס.