קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות18
ציון בריאות1
מגזין

עוגת שכבות אספרסו

עוגת שכבות אספרסו
עוגת שכבות אספרסו יכולה להיות רק צמחוני מתכון שחיפשת. מנה אחת מכילה 311 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 10 גרם שומן. אתה מקבל קינוח שמגיש 18. המתכון הזה מהמתכונים שלי דורש מלח, סוכר חום, חלב חמאה וחמאה. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם ניקח בחשבון את כל הגורמים, מתכון זה מרוויח ציון כף של 12% וזה די גרוע. מתכונים דומים: עוגת שכבות שוקולד ואספרסו עם ציפוי חמאת בוטנים, אספרסו-עוגת שכבות שוקולד עם ציפוי שוקולד לבן-מסקרפונה, ו בריא ללא אופים 3 שכבות שוקולד אספרסו ברים.

הוראות

1
Preheat oven to 35
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
2
To prepare cake, coat 2 (9-inch) round cake pans with cooking spray; line bottom of pans with wax paper. Coat wax paper with cooking spray; set aside.
מרכיבים שתצטרך
תרסיס בישולתרסיס בישול
ציוד שתשתמש בו
נייר שעווהנייר שעווה
3
Combine the hot water and 2 tablespoons espresso in a small bowl, stirring to dissolve; set aside. Lightly spoon flour into dry measuring cups; level with a knife. Sift together flour, baking soda, and salt; set aside.
מרכיבים שתצטרך
סודה לשתייהסודה לשתייה
אספרסואספרסו
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
מיםמים
מלחמלח
ציוד שתשתמש בו
כוס מדידהכוס מדידה
סכיןסכין
קערהקערה
4
Combine the granulated sugar and 1/4 cup brown sugar.
מרכיבים שתצטרך
סוכר מגורעןסוכר מגורען
סוכר חוםסוכר חום
5
Place 1/4 cup sugar mixture, shortening, and vanilla in a large bowl; beat with a mixer at low speed 30 seconds or until well combined. Increase speed to medium; add remaining sugar mixture, 1/4 cup at a time, beating 15 seconds between each addition. Scrape sides of bowl; beat an additional 5 minutes.
מרכיבים שתצטרך
קיצורקיצור
ונילוניל
סוכרסוכר
ציוד שתשתמש בו
בלנדרבלנדר
קערהקערה
6
Add eggs, 1 at a time, beating 1 minute after each addition.
מרכיבים שתצטרך
ביצהביצה
7
Add espresso mixture, beating until well combined.
מרכיבים שתצטרך
אספרסואספרסו
8
Add flour mixture and buttermilk alternately to egg mixture, beginning and ending with flour mixture.
מרכיבים שתצטרך
חלב-חמאהחלב-חמאה
קמח לכל מטרהקמח לכל מטרה
ביצהביצה
9
Pour batter into prepared pans.
10
Bake at 350 for 30 minutes or until a wooden pick inserted in center comes out clean. Cool in pans 10 minutes on a wire rack; remove from pans. Cool completely on wire rack. Discard wax paper.
ציוד שתשתמש בו
נייר שעווהנייר שעווה
מתלה תילמתלה תיל
תנורתנור
11
To prepare frosting, melt butter in a medium, heavy saucepan over medium heat.
מרכיבים שתצטרך
ציפויציפוי
חמאהחמאה
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטבמחבת רוטב
12
Add 1/2 cup brown sugar; cook 3 minutes or until mixture is smooth, stirring frequently with a whisk. Stir in the evaporated milk, 1 tablespoon at a time; cook 3 minutes or until mixture resembles caramel sauce.
מרכיבים שתצטרך
חלב מתאדהחלב מתאדה
רוטב קרמלרוטב קרמל
סוכר חוםסוכר חום
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
13
Remove from heat; stir in 2 teaspoons espresso. Cool to room temperature. Stir in vanilla. Gradually add powdered sugar, stirring with a whisk until smooth.
מרכיבים שתצטרך
אבקת סוכראבקת סוכר
אספרסואספרסו
ונילוניל
ציוד שתשתמש בו
מקציףמקציף
14
Place 1 cake layer on a plate; spread with 1/2 cup frosting. Top with remaining cake layer; spread remaining frosting over top and sides of cake. Arrange coffee beans around top edge of cake, if desired.
מרכיבים שתצטרך
פולי קפהפולי קפה
ציפויציפוי
מורחיםמורחים
15
Let cake stand 1 hour or until frosting is set.
מרכיבים שתצטרך
ציפויציפוי