פילה מאהי מאהי צלוי ואספרגוס עם תפוז ושומשום
פילה מאהי מאהי בגריל ואספרגוס עם תפוז ושומשום היא מנה עיקרית ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ופסקטרית . מנה אחת של מנה זו מכילה כ -37 גרם חלבון , 7 גרם שומן , וסך הכל 273 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-4 מנות. תמורת 7.51 דולר למנה , מתכון זה מכסה 31% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויהיה מכין אותו שוב. אם יש לכם שורש ג'ינג'ר, מיץ ליים, עירית ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -35 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד ליום העצמאות האמריקאי . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 74% . ציון זה די טוב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את מאהי-מאהי ברוטב צלפים לימון , פילה דג צלוי חמוץ-חריף , ופילה פרס ברוטב שרימפס וורמוט .
הוראות
מחממים מחבת גריל לחום בינוני-גבוה עד גבוה. מתבלים את פילה המהי-מאהי במלח ופלפל.
ערבבו את מיץ הליים, הסויה הכהה, הג'ינג'ר וקצת שמן צמחי או קנולה בצלחת שטוחה. הפכו את המאהי מאהי במרינדת הסויה ההדרים והניחו לו להתבשל במשך 10 דקות. צלו על מחבת גריל חמה במשך 6 דקות מכל צד לפילה בקוטר 2.5 ס"מ או עד שהדג יציב ואטום.
קחו חנית אחת של אספרגוס והחזיקו אותה בכל אחת מהן. כופפו את האספרגוס עד שהוא נשבר. השתמשו בחנית זו כמדריך לקיצוץ קצוות צרור החניתות. בעזרת קולפן, צרו רצועות דקות וארוכות של גרידת תפוז משני התפוזים.
חותכים את הקצוות של התפוזים המגורדים ומניחים אותם ישר על קרש חיתוך.
הסירו את הקליפה לרצועות בעזרת סכין חדה וחתכו את החלק העליון של התפוז. זרקו את הקליפה. לאחר שהתפוזים קלופים וחתוכים, הפכו אותם על צידם ופרסו אותם לעיגולים בעובי 6 מ"מ, תוך חיתוך מלא. הניחו את דיסקיות התפוז בצד. במחבת עם מכסה, הביאו לרתיחה מים בעובי 2.5 ס"מ עם גרידת התפוזים וג'ינג'ר טרי מגורר. הניחו לגרידת התפוז והג'ינג'ר להתבשל על אש קטנה במשך דקה לפחות, לאחר מכן הוסיפו מלח ופלחי אספרגוס. בשלו את הפלחי על אש קטנה במשך 3 עד 5 דקות עד שהם רכים.
סננו את האספרגוס. הוציאו את קליפת התפוז והג'ינג'ר. הרכיבו כמה גבעולי תפוז בכל צלחת, הניחו אותם הלוך ושוב, תוך כדי שהם חוצים את גבעולי התפוז על גבי פרוסות התפוז.
פזרו שומשום מעל האספרגוס והתפוזים ומעליהם מנה אחת של מאהי מאהי צלוי.
מקשטים את הדג והאספרגוס המורכבים בעירית קצוצה או פרוסה דק.