פריטו מיסטו קל ופריך
המתכון לפריטו מיסטו קל ופריך יכול להיות מוכן בכשעה . מתכון זה מספיק ל-4 מנות. מנה אחת מכילה 4579 קלוריות , 30 גרם חלבון ו -478 גרם שומן . תמורת 6.02 דולר למנה , מתכון זה מכסה 38% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם קלמארי, מלח ופלפל כשרים, בוטנים וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על דיאטה פסקטריאנית . זה עובד היטב כמנה עיקרית יקרה. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. עם ציון ספונית של 0% , מנה זו גרועה מאוד (אבל עדיין ניתנת לתיקון). מרק עוף קל וגבינה , אלפרדו קל וקליל , ופסטה עגבניות בזיליקום מוצרלה קלה וטעימה לערב קיץ חם דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
מחממים את השמן: ממלאים סיר גדול בעל תחתית כבדה בערך עד מחציתו בשמן. מתחילים לחמם את השמן על אש בינונית אך לא נותנים לו להיקרע עד שכל השאר מוכן. מכינים את הקלמארי והירקות: מפרידים את גופם וזרועותיו. אם הקלמארי גדולים, חותכים את זרועותיהם לשניים.
חותכים את גופי הקלמארי כך שישכבו שטוחים, לאחר מכן חותכים לרצועות בעובי 6 מ"מ ובאורך 3.5 ס"מ. משרים את הקלמארי בחלב בזמן שאתם מכינים את שאר הפריטו מיסטו. חותכים את גבעולי הארטישוק והסירים את העלים החיצוניים. פורסים אותם דק מאוד דרך קצה הגבעול. (אם יש לכם ארטישוקים קטנים אמיתיים, אתם לא צריכים לדאוג לגבי החנק; אם אתם מוצאים רק ארטישוקים גדולים, הסירו את החנק הקוצני לפני הפריסה.) חותכים את הקצוות של הקישואים ופורסים לאורכם בעובי של כ-6 מ"מ, לאחר מכן חותכים למקלות באורך 3.5 ס"מ.
הכינו את עמדת הטיגון שלכם: על תבנית אפייה או מגש גדול, ערבבו את הקמח, 2 כפיות מלח וכפית פלפל. הכינו את פרוסות הלימון, השום, הפטרוזיליה והרוזמרין והניחו אותן בקרבת מקום. רפדו מגש במגבות נייר או בנייר אפייה. הגבירו את חום השמן עד שהוא מגיע ל-190 מעלות צלזיוס במדחום לטיגון עמוק.
בינתיים, סננו את הקלמארי; ערבבו את הקלמארי, הארטישוק והקישואים בקמח. נערו את תבנית האפייה קדימה ואחורה כדי לצפות את המרכיבים. לאחר שהשמן הגיע לטמפרטורה המתאימה, הוסיפו כשליש מהמוצרים המקומחים, בתוספת כמה פרוסות לימון ושום, ובשלו כדקה.
הוסיפו כשליש מהרוזמרין והפטרוזיליה והמשיכו לבשל עד שהירקות והקלמארי מקבלים צבע זהוב בהיר, עוד דקה עד שתיים. בעזרת מסננת עכביש או מסננת סינית (או כמוצא אחרון, כף מחוררת), העבירו את המטוגנים לצלחת המרופדת לסינון. תבלו במלח נוסף ובפטרוזיליה קצוצה והגישו עם פלחי לימון. מומלץ להגיש חם, אז תנו לאורחים שלכם להתענג בזמן שאתם מתחילים לבשל את המנה הבאה. צילום: דיוויד מלוש