אוכל תאילנדי מסורתי

אם אתם מתכננים לבקר בתאילנד, חבל לא לנצל את ההזדמנות לטעום כמה מהמאכלים המסורתיים ביותר. האוכל התאילנדי ידוע בטעמיו הטעימים ובמרכיביו הטריים, אבל תיירים רבים המבקרים במדינה מתגעגעים לכמה מהמנות הפופולריות ביותר, מכיוון שהם פשוט לא מודעים להן. הנה הרשימה שלנו של המאכלים המסורתיים המובילים שאתה חייב לנסות בזמן שאתה בתאילנד:

  1. מסמאן קארי

הקארי Massaman הוא תערובת של תבלינים ועשבי תיבול, כולל זרעי הל, אבקת תמרהינדי ופלפל צ'ילי. המילה "מסאם" באה מהמילה הערבית "מסאם" שפירושה "חמוץ". הקארי עשוי בדרך כלל עם בשר בקר או עוף, אך ניתן להכין כמה סוגים עם רוטב בוטנים.

  1. פאד קרא פראו

מנה זו המכונה "פיל לבן", היא תערובת של בשר חזיר רזה, ממרח שרימפס, עוף, רוטב בוטנים מוקשה וחלב קוקוס. המנה נקראת על שם צנצנת החרס הקטנה המשמשת לאחסון מרכיבי המתכון.

  1. קאו קה מו

זהו מאכל תאילנדי פופולרי מאוד עשוי עם חזיר, אורז, תבלינים ורוטב סויה. את הבשר צולים תחילה בסיר גדול עם כל המרכיבים ולאחר מכן מבושל. ניתן להגיש את המנה עם חביתה תאילנדית ואורז מאודה.

  1. קאו סוי

הקאו סוי היא מנה המבוססת על בשר וירקות מטוגנים, מבושלת בחלב קוקוס וקארי צהוב תאילנדי. זוהי אחת המנות הפופולריות ביותר בצפון תאילנד. המתכון כולל חלב קוקוס, עגבנייה, ירוק חרדל ועוף. הקאו סוי מוגש עם אטריות אורז צהוב ומקושט עם נבטי שעועית ומיץ ליים.

  1. ים נועה עם סלט בקר

ים נועה היא מנה העשויה מבשר בקר מגורר ובצל מטוגן. המנה הוכנה לראשונה על ידי רוכלי רחוב תאילנדים שלעתים קרובות השתמשו בבשר להכנת "לחמניות תאילנדיות" שונות. מנה זו מוגשת בדרך כלל עם אורז לבן מאודה, חסה ומלפפון.

  1. Pad Woon Sen

ה-Pad Woon Sen היא מנה העשויה עם אטריות אורז ורוטב של רוטב צדפות וצ'ילי. המנה מוגשת בדרך כלל עם קציצות, רצועות בקר או דג ומבשלים עם ביצה. הארוחה מלווה באורז מאודה.

  1. אורז מטוגן תאילנדי עם ביצה צלויה וברווז

אורז מטוגן תאילנדי עם ברווז צלוי וביצה היא מנה המכילה אורז לבן מאודה וביצה, מטוגנת בשמן עמוק ומוגשת בווק חם. המנה מלווה בדרך כלל בצלחת ירקות, צלחת ספרינג רולס טריים וקערה קטנה של רוטב דגים.

  1. Kway Teow (מרק אטריות)

Kway Teow היא מנה העשויה עם אורז, כדורי דגים, בשר וירקות וסוגים שונים של רטבים. הסוגים הפופולריים ביותר של Kway Teow כוללים רוטב שעועית שחורה, רוטב צדפות ורוטב חום. המתכון כולל גם חלב קוקוס סמיך או ציר וטופו מטוגן. המנה מוגשת עם אורז מאודה.

  1. Hor Mok Ma Prow Awn

Hor mok ma prow awn הוא מנה העשויה מפירות ים ואבקת צ'ילי תאילנדי. המנה מוגשת לרוב עם חלב קוקוס ומקשטת בעלי מלפפון, לימון ותמרינדי. המתכון כולל גם שרימפס מיובש, קלמארי מיובש, ביצה קשה, ביצה רכה, בצל ירוק פרוס ורוטב דגים.

  1. Pla Kapung Neung Manao (דג ליים מאודה)

ה-Pla Kapung Neung Manao הוא מאכל העשוי מדגים וירקות מבושלים בחלב קוקוס ועלי ליים. המתכון כולל גם שורש ג'ינג'ר פרוס, למון גראס, שאלוט, גלנגל, רוטב דגים ומשחת צ'ילי.

  1. סום טאם (סלט פפאיה)

סום-טאם הוא סלט העשוי מפפאיה או פרוסות מנגו ירוקות. המנה מוגשת לרוב עם שרימפס מיובש, בוטנים מבושלים ובצלי שאלוט מטוגנים יבשים. המגע הסופי למנה מעוררת התיאבון הזו הוא רוטב מנגו.

  1. מנגו סטיקי רייס

אורז דביק מנגו הוא קינוח העשוי מנגו בשל ואורז דביק. המתכון כולל אורז דביק, אשר ספוג בחלב קוקוס ומטוגן בשמן עמוק. התאילנדים בדרך כלל מוסיפים פירות שונים, כמו מיץ פסיפלורה, בננה, בוטנים או צלי חזיר מתוק.

אלו הן רק חלק מהמאכלים התאילנדים הפופולריים ביותר שאתם חייבים לנסות במהלך טיול בתאילנד. יש כמובן עוד הרבה ותוכלו להיות בטוחים שתהנו מארוחות טעימות במהלך החופשה.