איך לבשל נודלס

אם יש טכניקת בישול אחת שכדאי לשלוט בה, היא בהחלט ללמוד איך לבשל אטריות.

אטריות הן צדדיות כמו אורז ולחם, ובדרך כלל משמשות כלי למנה טעימה. להלן מדריך שלב אחר שלב כיצד לבשל אטריות, כמו גם טיפים כיצד להשיג את העקביות המוצקה והלא רטובה.

איך לבשל נודלס 101

לפני שנתחיל, כדאי לשים לב שאטריות מגיעות בעובי ובסוגים שונים. למשל, יש אטריות אינסטנט שבדרך כלל מגיעות באריזות קטנות, ויש אטריות זכוכית שהן עגולות, דקות וכמעט שקופות.

עם זאת, השלב הראשון בבישול אטריות במים הוא לדעת כמה דקות כדאי לתת להן בסיר כדי לקבל את העקביות והמוצקות הרצויות. רוב חבילות האטריות מגיעות עם הוראות כיצד ניתן לבשל אותן לשלמות, אז כל עוד אתה עוקב אחריהם אתה אמור להיות בסדר.

שלב 1. הכן את הסיר ומלא אותו במים

קבל סיר בגודל מתאים לכמות האטריות שאתה מכין. חבילה בודדת של אטריות אינסטנט תצריך בדרך כלל בין 4-6 כוסות מים לסיר בינוני, בעוד שחפיסת ספגטי תדרוש בדרך כלל סיר גדול ובערך 4 עד 6 ליטר מים.

כהערת צד, שאפו לבשל את כל האטריות שאתם צריכים במכה אחת. כך אצווה האטריות הראשונה שלך לא תתייבש או תהפוך לדיסלית בזמן שאתה מבשל את השאר.

שלב 2. מביאים את הסיר לרתיחה

מניחים את הסיר עם המים על הכיריים ומעבירים אותו לחום בינוני. מה שתרצו הוא להשיג מצב רתיחה מתגלגל כך שהאטריות יתבשלו בעקביות. אתה יכול להתחיל עם להבה גבוהה כדי לקצר את הזמן שלוקח למים לרתוח, אבל אז תצטרך להנמיך את האש ברגע שהאטריות נכנסות.

לאטריות ללא טעם כדאי להוסיף למים חצי כפית מלח וחצי כף שמן בישול. שבו והמתינו עד שהמים יתחילו לרתוח לפני הכנסת האטריות המיובשות.

שלב 3. מוסיפים את הנודלס ומערבבים

עכשיו זה הזמן להוסיף את חבילת האטריות שלך. אתה יכול לפרק אותו לשניים או שלושה חלקים אם זה לוח ענק ולא מתאים לסיר, או להשאיר אותו כמו שהוא אם הוא קטן מספיק כדי שזה יכול להתאים בקלות.

פשוט לשים את האטריות ולראות אותן מתבשלות זה לא מספיק. מומלץ להשתמש במזלג או בכלי דומה כדי לשחרר את החוטים ולאפשר למים להיכנס ביניהם. מערבבים מדי פעם מרגע הכנסת האטריות ועד להשלמת זמן הבישול. זה עשוי להימשך בין 3 ל-8 דקות (תלוי בסוג האטריות שאתה מכין).

לאחר שנגמר הזמן, תצטרך להפריד את האטריות המבושלות מהמים.

שלב 4. מסננים את הנודלס

מכבים את הכיריים ומכינים מסננת או פריט דומה לניקוז המים מהאטריות. מסננים לאט את תכולת הסיר ומניחים בצד לאחר שהתוכן הועבר לחלוטין.

אפשר לשפוך כוס או שתיים מים קרים כדי שהאטריות לא יהפכו לדביקות יתר על המידה, וכפית שמן כדי למנוע מהן להיצמד. לאחר מכן, תבשל את אצווה האטריות הראשונה שלך בהצלחה.

טיפים לבשל נודלס בצורה מושלמת

יש לטבול את כל האטריות. כמות המים צריכה להספיק כדי לכסות את כל האטריות שתבשלו. במקרה שמצאתם את האטריות מבצבצות מהמים, אפשר להוסיף עוד כוס או שתיים.

זכור לשמור את החבילה ולקרוא את ההוראות המודפסות עליה. עקבו אחר הזמן הדרוש לבישול של האטריות. אם זה עוזר, הגדר טיימר על הכיריים או הטלפון שלך כדי שתוכל לעקוב אחרי כמה דקות חלפו ברגע שהמים מגיעים לרתיחה.

באופן כללי, אטריות מבושלות מעט עדיפות על אטריות רטובות מדי. שימו לב היטב לאטריות שלכם ברגע שהן בסיר וערבבו כל הזמן עם מזלג לקבלת התוצאות הטובות ביותר.