פיצה פטריות וריקוטה ללא גלוטן
פיצה פטריות וריקוטה ללא גלוטן היא מתכון צמחוני ללא גלוטן ולקטו-אובו עם 4 מנות. מנה אחת מכילה 521 קלוריות , 18 גרם חלבון ו -18 גרם שומן . תמורת 1.37 דולר למנה , מתכון זה מכסה 18% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. היא מתאימה ביותר כמנה עיקרית, ומוכנה תוך כ -40 דקות . 2 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. אם יש לכם שמרים, תפוחי אדמה, מים חמים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון די טוב של 76% . משתמשים שנהנו מהמתכון הזה אהבו גם את עוגת בננה ושוקולד צ'יפס עם ציפוי חמאת בוטנים - ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, ללא סויה , סלט עוף סיני ללא גלוטן וללא סוכר , ופיצה איטלקית נקניקיות עם גבינת ריקוטה, פטריות מוקפצות ובצל .
הוראות
הניחו אבן פיצה או תבנית אפייה על רשת התנור בשליש התחתון וחממו מראש ל-260 מעלות צלזיוס. חלקו את בצק הפיצה ל-2 כדורים. רססו תבנית אפייה בתרסיס שמן ולחצו כל כדור לעיגול דק בקוטר 25 ס"מ.
מניחים את תבנית האפייה על אבן האפייה שחוממה מראש ואפים עד שהבצק מתחיל להזהיב בתחתית ובקצוות, כ-10 דקות לקבלת קרום רך יותר או כ-15 דקות לקבלת קרום פריך יותר.
מוציאים ונותנים להתקרר מעט.
ערבבו בקערה קטנה את מוצרלה, ריקוטה, שום, 1/4 כפית מלח ופלפל אדום כתוש. בקערה קטנה נוספת ערבבו את הפטריות, שמן הזית, הטימין ורבע כפית מלח.
פזרו את תערובת הגבינה באופן שווה על 2 קלתית הפיצה ופרסו, לאחר מכן חלקו את הפטריות ביניהן.
אופים את הפיצות עד שהקרום זהוב-חום והגבינה משחימה בכמה נקודות, 8 עד 10 דקות.
חותכים כל אחד ל-4 חתיכות ומגישים.
כסו את תפוחי האדמה במים בסיר בינוני. הביאו לרתיחה ובשלו עד שהם רכים מספיק, כ-25 דקות; הוציאו. לאחר שתפוחי האדמה קרים מספיק כדי לטפל בהם, הסירו את הקליפה ועברו עליהם דרך מסננת אורז הממוקמת מעל קערה גדולה (צריכה להכיל כ-2 כוסות). הניחו בצד.
ערבבו יחד את המים החמימים, האגבה והשמרים בכוס מדידה או בקערה קטנה.
יש להניח עד שתיווצר שכבה דקה של קצף בחלק העליון, 3 עד 5 דקות. (אם זה לא קורה, יש לזרוק ולנסות שוב עם שמרים חדשים).
מוסיפים את תפוחי האדמה, קמח האורז, עמילן הטפיוקה ו-3/4 כפית מלח לקערת מיקסר עומד המצויד במחברת משוט.
ערבבו במהירות בינונית עד שהתערובת מתאחדת ויוצרת בצק פירורי דק. המשיכו לערבל במהירות בינונית, הוסיפו את חלבון הביצה והשמן, טפטפו פנימה באיטיות את תערובת השמרים וערבבו עד שהבצק מתאחד (הוא יהיה מעט דביק). כסו את הקערה היטב בניילון נצמד והניחו במקום חמים עד שהבצק תפח בחצי, כשעה וחצי.
צרו מהבצק 2 או 4 כדורים, לפיצות קטנות או בינוניות, לאחר מכן או אפו אותם לפי הטעם או עטפו אותם היטב והקפיאו עד חודש. הפשירו את הבצק הקפוא בטמפרטורת החדר, לאחר מכן עצבו ואפו.