50% לחם כריך מחיטה מלאה
, המתכון הזה מכסה %39 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 2 מנות. מנה זו מכילה סביב 24 גרם חלבון 20 גרם של שומן, וסך הכל 704 קלוריות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו דבש, שמן צמחי, מים ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו 100% לחם כריך מחיטה מלאה, לחם מחיטה מלאה, ו שיבולת שועל לחם כריך חיטה (מתכונים דומים).
הוראות
בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף לטאטא, לטאטא יחד מים, דבש, קמח מחיטה מלאה, ו 1/2 כפית שמרים עד חלקה מאוד, על 3 דקות.
בקערה בינונית, לטאטא יחד" טוב יותר ללחם " קמח, אבקת חלב, הנותרים 3/4 שמרים כפית.
מפזרים תערובת על תערובת קמח מלא חיטה (ספוג) בקערה של מיקסר כדי ליצור שמיכה על גבי ספוג. מכסים את הקערה בחוזקה עם ניילון לעטוף ולתת לעמוד לפחות 1 שעה, רצוי עד 4 שעות. (Starter יכול להתבצע קדימה ומקורר, מכוסה היטב בניילון נצמד, בין לילה. אין צורך להביא את המתנע לטמפרטורת החדר לפני שתמשיך.)
לצרף וו בצק לעמוד מיקסר ומערבבים starter על נמוך (#2 על סיוע במטבח) עד צורות בצק מחוספס, על 1 דקה. לגרד את הצדדים של קערה, ואז לכסות בחוזקה עם ניילון לעטוף ולתת בצק לנוח 20 דקות.
מוסיפים שמן צמחי ומערבבים על נמוך עד incorporated, כ 30 שניות.
מוסיפים מלח ומערבבים נמוך עד שהבצק חלק, דביק מספיק כדי להיאחז באצבעות, ומתרחק לחלוטין מהקערה, כ -7 דקות. אם הבצק אינו דביק, באמצעות בקבוק ספריי, לרסס עם כמות קטנה של מים בקצרה ללוש ביד רק עד דביק.
באמצעות שמן צמחי או תרסיס שמן צמחי, שמן קל 3 ליטר או קערה גדולה יותר (או מיכל עולה בצק).
מעבירים בצק לקערה ושמן קל או לרסס העליון של הבצק. באמצעות סרט, סמן מחוץ לקערה לגובה כפול הנוכחי של בצק. מכסים את המיכל בחוזקה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לעלות במקום חם (75°F עד 27°, לראות הערות השף) עד להכפיל את גודלו, 1 עד 1 1/2 שעות.
באמצעות מגרד בצק משומן או מרית, להעביר את הבצק למשטח עבודה משומן קלות.
בעדינות למתוח את החלק התחתון של הבצק לקפל למרכז, ואז לחזור עם צד שמאל, צד ימין, העליון. חבילת בצק עגולה ואז להעביר קערה, צד חלק למעלה, וקל שמן או לרסס העליון של הבצק. באמצעות סרט, סמן מחוץ לקערה לגובה כפול הנוכחי של בצק. מכסים את הקערה בחוזקה בניילון נצמד ונותנים לבצק לעלות במקום חם עד שהכפיל את גודלו והדיכאון מחזיק כאשר לוחצים עליו בעדינות עם קצה האצבע, בערך 1 שעה.
העברת בצק, צד חלק למטה, כדי משטח עבודה מקורנת קלות ולחץ בעדינות כדי לשטח לבערך 1/2 אינץ ' עובי. (הבצק עדיין יהיה דביק מעט אבל להשתמש רק כמה שיותר קמח על משטח העבודה כנדרש בהחלט כדי למנוע דבק.) גיליון מעילים קל של פלסטיק לעטוף עם שמן צמחי או תרסיס שמן צמחי nonstick. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשומן ונותנים לו לנוח 20 דקות.
מחבת קציץ קל עם שמן צמחי או תרסיס שמן צמחי nonstick. באמצעות קצות אצבעות, בצק גומות בכל רחבי לחסל בועות אוויר, ואז לעצב לתוך מלבן על גודל כפול של מחבת כיכר. מקפלים בצד ימין של מלבן מעל רק למרכז בעבר, ולאחר מכן לקפל בצד שמאל מעל לפגוש בצד ימין.
מרדדים את הקצה העליון של בצק, באמצעות אגודלים לדחוף בצק למטה ורחוק ממך. המשיכו להתגלגל עד שתגיעו לתחתית ואז השתמשו באגודלים כדי ללחוץ ולאטום את הקצה התחתון.
העברת בצק למחבת מוכנה (הבצק צריך למלא מחבת עד 1/2 אינץ ' מלמעלה). גיליון מעילים קל של פלסטיק לעטוף עם שמן צמחי או ריסוס שמן צמחי nonstick בעדינות לכסות את המחבת עם לעטוף משומן.
תן לבצק לעלות במקום חם עד לנקודה הגבוהה ביותר היא על 1 1/2 אינץ ' מעל הצדדים של פאן ודיכאון לאט מאוד ממלא כאשר נלחץ בעדינות עם קצה האצבע, על 1 שעה. באמצעות סכין גילוח או סכין חדה דק, לעשות 1/2 אינץ ' חתך עמוק לאורך החלק העליון של הלחם.
בעוד הבצק עולה, מתלה מיקום ליד החלק התחתון של התנור העליון עם אבן אפייה או גיליון אפייה כבד. הגדר מחבת ברזל יצוק מצופה רדיד אלומיניום או מחבת אפייה כבדה על רצפת התנור וחימום מראש ל 232° במשך 1 שעה.
באמצעות בקבוק ספריי, לרסס העליון של בצק עם מים. מעבירים במהירות לחם לאבן אפייה חמה (ראו הערות השף) ומוסיפים 1/2 קוביות קרח למחבת מתחת.
אופים לחם, מחבת מסתובבת 180 מעלות באמצע הדרך, עד העליון הוא חום זהוב שיפוד מוכנס באמצע יוצא נקי (מדחום קריאה מיידית מוכנס למרכז ירשם על 96°), 40 עד 50 דקות.
מעבירים לחם ממחבת למדף להתקרר לחלוטין.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
* הבצק עולה הכי טוב סביב 75ºF כדי 80ºF. אם הבית שלך הוא בצד הקר, אתה יכול להגדיר מיכל של מי ברז חמים מאוד ליד הבצק עולה לכסות את הבצק ואת המים החמים עם מיכל פלסטיק גדול או קערה—תצטרך לחמם את המים כל 30 עד 40 דקות. לחלופין אתה יכול למקם את הבצק (ואת המיכל הקטן של מים חמים מאוד) בתנור מיקרוגל (לא מופעל!) או תנור סטנדרטי ללא אור טייס, אבל עם אור התנור מופעל כדי לספק חום עדין. * אם אתה רוצה לעשות את הלחם הזה על פני תקופה של 2 ימים •אתה יכול לקרר אותו לילה לאחר העלייה הראשונה. ברגע שהוא הוכפל בגודל( עלייה ראשונה), לחץ בעדינות את הבצק למטה בקערה, ולאחר מכן לכסות עם לעטוף פלסטיק כי כבר מצופה קלות עם שמן צמחי או nonstick שמן צמחי ומקרר. למחרת, להביא את הבצק לטמפרטורת החדר לפחות 1 שעה לפני בעיצוב ואפייה כיכר. זכור כי הזמן במקרר מחליף את העלייה השנייה כך שאין צורך בעלייה שנייה.* למרקם הנכון, חשוב שהלחם יקבל מכת חום ברגע שהוא נכנס לתנור. מסיבה זו, התנור צריך להיות מחומם מראש במשך שעה שלמה, וחשוב לא לתת ליותר מדי חום לברוח כאשר אתה מכניס את הלחם. בעת העברת הבצק לתנור לאפות, הקפד לסגור את הדלת במהירות.
קמח: 100% מים: 70.6% שמרים: 0.8% מלח: 1.8% שמן: 5.5%