קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות2
ציון בריאות51
מגזין

50% לחם כריך מחיטה מלאה

50% לחם כריך מחיטה מלאה
, המתכון הזה מכסה %39 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 2 מנות. מנה זו מכילה סביב 24 גרם חלבון 20 גרם של שומן, וסך הכל 704 קלוריות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. גשו לסופר וקנו דבש, שמן צמחי, מים ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו 100% לחם כריך מחיטה מלאה, לחם מחיטה מלאה, ו שיבולת שועל לחם כריך חיטה (מתכונים דומים).

הוראות

1
בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף לטאטא, לטאטא יחד מים, דבש, קמח מחיטה מלאה, ו 1/2 כפית שמרים עד חלקה מאוד, על 3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
גרעיני חמנייה מלוחים נוספים, לא חובהגרעיני חמנייה מלוחים נוספים, לא חובה
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
Hunt's® רוטב עגבניות עם בזיליקום, שום ואורגנוHunt's® רוטב עגבניות עם בזיליקום, שום ואורגנו
ציוד שתשתמש בו
קינמון טחון, אגוז מוסקט טרי מגורר וציפורן טחון, מעורבבקינמון טחון, אגוז מוסקט טרי מגורר וציפורן טחון, מעורבב
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
2
בקערה בינונית, לטאטא יחד" טוב יותר ללחם " קמח, אבקת חלב, הנותרים 3/4 שמרים כפית.
מרכיבים שתצטרך
אבקת חלבאבקת חלב
רכז לימונדה מופשר, מחולקרכז לימונדה מופשר, מחולק
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
Hunt's® רוטב עגבניות עם בזיליקום, שום ואורגנוHunt's® רוטב עגבניות עם בזיליקום, שום ואורגנו
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעםלימון סחוט טרי, או לפי הטעם
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
3
מפזרים תערובת על תערובת קמח מלא חיטה (ספוג) בקערה של מיקסר כדי ליצור שמיכה על גבי ספוג. מכסים את הקערה בחוזקה עם ניילון לעטוף ולתת לעמוד לפחות 1 שעה, רצוי עד 4 שעות. (Starter יכול להתבצע קדימה ומקורר, מכוסה היטב בניילון נצמד, בין לילה. אין צורך להביא את המתנע לטמפרטורת החדר לפני שתמשיך.)
מרכיבים שתצטרך
גרעיני חמנייה מלוחים נוספים, לא חובהגרעיני חמנייה מלוחים נוספים, לא חובה
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
1
לצרף וו בצק לעמוד מיקסר ומערבבים starter על נמוך (#2 על סיוע במטבח) עד צורות בצק מחוספס, על 1 דקה. לגרד את הצדדים של קערה, ואז לכסות בחוזקה עם ניילון לעטוף ולתת בצק לנוח 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
קינמון טחון, אגוז מוסקט טרי מגורר וציפורן טחון, מעורבבקינמון טחון, אגוז מוסקט טרי מגורר וציפורן טחון, מעורבב
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
2
מוסיפים שמן צמחי ומערבבים על נמוך עד incorporated, כ 30 שניות.
מרכיבים שתצטרך
2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות2 קופסאות 15 אונקיות הומייני, סחוטות ושטיפות
3
מוסיפים מלח ומערבבים נמוך עד שהבצק חלק, דביק מספיק כדי להיאחז באצבעות, ומתרחק לחלוטין מהקערה, כ -7 דקות. אם הבצק אינו דביק, באמצעות בקבוק ספריי, לרסס עם כמות קטנה של מים בקצרה ללוש ביד רק עד דביק.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
(צינור גדול)(צינור גדול)
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
1
באמצעות שמן צמחי או תרסיס שמן צמחי, שמן קל 3 ליטר או קערה גדולה יותר (או מיכל עולה בצק).
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
ציוד שתשתמש בו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
2
מעבירים בצק לקערה ושמן קל או לרסס העליון של הבצק. באמצעות סרט, סמן מחוץ לקערה לגובה כפול הנוכחי של בצק. מכסים את המיכל בחוזקה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לעלות במקום חם (75°F עד 27°, לראות הערות השף) עד להכפיל את גודלו, 1 עד 1 1/2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
3
באמצעות מגרד בצק משומן או מרית, להעביר את הבצק למשטח עבודה משומן קלות.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
ציוד שתשתמש בו
מגרד בצקמגרד בצק
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
4
בעדינות למתוח את החלק התחתון של הבצק לקפל למרכז, ואז לחזור עם צד שמאל, צד ימין, העליון. חבילת בצק עגולה ואז להעביר קערה, צד חלק למעלה, וקל שמן או לרסס העליון של הבצק. באמצעות סרט, סמן מחוץ לקערה לגובה כפול הנוכחי של בצק. מכסים את הקערה בחוזקה בניילון נצמד ונותנים לבצק לעלות במקום חם עד שהכפיל את גודלו והדיכאון מחזיק כאשר לוחצים עליו בעדינות עם קצה האצבע, בערך 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
1
העברת בצק, צד חלק למטה, כדי משטח עבודה מקורנת קלות ולחץ בעדינות כדי לשטח לבערך 1/2 אינץ ' עובי. (הבצק עדיין יהיה דביק מעט אבל להשתמש רק כמה שיותר קמח על משטח העבודה כנדרש בהחלט כדי למנוע דבק.) גיליון מעילים קל של פלסטיק לעטוף עם שמן צמחי או תרסיס שמן צמחי nonstick. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשומן ונותנים לו לנוח 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
2
מחבת קציץ קל עם שמן צמחי או תרסיס שמן צמחי nonstick. באמצעות קצות אצבעות, בצק גומות בכל רחבי לחסל בועות אוויר, ואז לעצב לתוך מלבן על גודל כפול של מחבת כיכר. מקפלים בצד ימין של מלבן מעל רק למרכז בעבר, ולאחר מכן לקפל בצד שמאל מעל לפגוש בצד ימין.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
ציוד שתשתמש בו
חפיסת ממתקים שוקולד חלב, מגולחתחפיסת ממתקים שוקולד חלב, מגולחת
3
מרדדים את הקצה העליון של בצק, באמצעות אגודלים לדחוף בצק למטה ורחוק ממך. המשיכו להתגלגל עד שתגיעו לתחתית ואז השתמשו באגודלים כדי ללחוץ ולאטום את הקצה התחתון.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
דראגי פנינה לבנותדראגי פנינה לבנות
4
העברת בצק למחבת מוכנה (הבצק צריך למלא מחבת עד 1/2 אינץ ' מלמעלה). גיליון מעילים קל של פלסטיק לעטוף עם שמן צמחי או ריסוס שמן צמחי nonstick בעדינות לכסות את המחבת עם לעטוף משומן.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
תן לבצק לעלות במקום חם עד לנקודה הגבוהה ביותר היא על 1 1/2 אינץ ' מעל הצדדים של פאן ודיכאון לאט מאוד ממלא כאשר נלחץ בעדינות עם קצה האצבע, על 1 שעה. באמצעות סכין גילוח או סכין חדה דק, לעשות 1/2 אינץ ' חתך עמוק לאורך החלק העליון של הלחם.
מרכיבים שתצטרך
רכז לימונדה מופשר, מחולקרכז לימונדה מופשר, מחולק
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
1
בעוד הבצק עולה, מתלה מיקום ליד החלק התחתון של התנור העליון עם אבן אפייה או גיליון אפייה כבד. הגדר מחבת ברזל יצוק מצופה רדיד אלומיניום או מחבת אפייה כבדה על רצפת התנור וחימום מראש ל 232° במשך 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
ציוד שתשתמש בו
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
באמצעות בקבוק ספריי, לרסס העליון של בצק עם מים. מעבירים במהירות לחם לאבן אפייה חמה (ראו הערות השף) ומוסיפים 1/2 קוביות קרח למחבת מתחת.
מרכיבים שתצטרך
ג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-oג'לטין בטעם תותים של מותג Jell-o
רכז לימונדה מופשר, מחולקרכז לימונדה מופשר, מחולק
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
3
אופים לחם, מחבת מסתובבת 180 מעלות באמצע הדרך, עד העליון הוא חום זהוב שיפוד מוכנס באמצע יוצא נקי (מדחום קריאה מיידית מוכנס למרכז ירשם על 96°), 40 עד 50 דקות.
מרכיבים שתצטרך
רכז לימונדה מופשר, מחולקרכז לימונדה מופשר, מחולק
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
4
מעבירים לחם ממחבת למדף להתקרר לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
רכז לימונדה מופשר, מחולקרכז לימונדה מופשר, מחולק
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
1
* הבצק עולה הכי טוב סביב 75ºF כדי 80ºF. אם הבית שלך הוא בצד הקר, אתה יכול להגדיר מיכל של מי ברז חמים מאוד ליד הבצק עולה לכסות את הבצק ואת המים החמים עם מיכל פלסטיק גדול או קערה—תצטרך לחמם את המים כל 30 עד 40 דקות. לחלופין אתה יכול למקם את הבצק (ואת המיכל הקטן של מים חמים מאוד) בתנור מיקרוגל (לא מופעל!) או תנור סטנדרטי ללא אור טייס, אבל עם אור התנור מופעל כדי לספק חום עדין. * אם אתה רוצה לעשות את הלחם הזה על פני תקופה של 2 ימים •אתה יכול לקרר אותו לילה לאחר העלייה הראשונה. ברגע שהוא הוכפל בגודל( עלייה ראשונה), לחץ בעדינות את הבצק למטה בקערה, ולאחר מכן לכסות עם לעטוף פלסטיק כי כבר מצופה קלות עם שמן צמחי או nonstick שמן צמחי ומקרר. למחרת, להביא את הבצק לטמפרטורת החדר לפחות 1 שעה לפני בעיצוב ואפייה כיכר. זכור כי הזמן במקרר מחליף את העלייה השנייה כך שאין צורך בעלייה שנייה.* למרקם הנכון, חשוב שהלחם יקבל מכת חום ברגע שהוא נכנס לתנור. מסיבה זו, התנור צריך להיות מחומם מראש במשך שעה שלמה, וחשוב לא לתת ליותר מדי חום לברוח כאשר אתה מכניס את הלחם. בעת העברת הבצק לתנור לאפות, הקפד לסגור את הדלת במהירות.
מרכיבים שתצטרך
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום1 1/2 כוסות שיני שום, שמורות משמן שום
רכז לימונדה מופשר, מחולקרכז לימונדה מופשר, מחולק
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקוגבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
ציוד שתשתמש בו
כגון גבינות לטאקוכגון גבינות לטאקו
ירקות בתערובת קליפורניהירקות בתערובת קליפורניה
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
2
אחוז הבצק
מרכיבים שתצטרך
פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)פולי וניל, מפוצלים לאורך (או 1 1/2 כפיות תמצית וניל)
3
קמח: 100% מים: 70.6% שמרים: 0.8% מלח: 1.8% שמן: 5.5%
מרכיבים שתצטרך
לוראן מטבח מקצועי®לוראן מטבח מקצועי®
פסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחבפסטה פאצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של 2.5 אינץ' בקירוב על 2 אינץ' רוחב
Hunt's® רוטב עגבניות עם בזיליקום, שום ואורגנוHunt's® רוטב עגבניות עם בזיליקום, שום ואורגנו
(צינור גדול)(צינור גדול)
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'