Æbleskiver הדנית
מתכונים דומים: כיכר דנית וייצור לחם במאפייה הדנית של ג'ו ג' ו, צמה דנית, ו נשיפה דנית.
הוראות
מקציפים חלבונים בקערה ערבוב עד נוקשה מאוד. בקערה גדולה נוספת, מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתיה, חלמונים ביצה, 4 כפות חמאה מומסת, חלב חמאה, סוכר ומלח, ומכים עד חלקה מאוד. בזהירות לקפל בחלבון ביצה.
מחממים את מחבת ה-ableskiver ומכניסים ידית קטנה של חמאה לכל כוס מחבת.
יוצקים הבלילה לתוך כל כוס. כאשר כל כדור הופך מוצק בקצוות, להפוך במהירות עם מחט סריגה או מזלג. ממשיכים לסובב את האלבלסקי בעודם מבשלים. (אופציונלי: להוסיף כמה חתיכות של תפוח באמצע כל ableskive לפני הפיכת אותם אם אתה רוצה ללכת באמת בית ספר ישן).
מגישים עם ריבה ומפזרים קצת סוכר הדובדבן על גבי כל ableskive.