15 מתכונים קלים לתפוחי אדמה

תפוח האדמה הצנוע הוא ירק די נפלא שצריך להדגיש ולהעריך יותר במתכונים ובשיטות הבישול שלנו. זה מרכיב עיקרי במטבח הצפון אירופאי אבל הוא כל כך מותאם שתמיד כדאי לשקול מחדש מה לעשות איתו.

גם בקניית תפוחי אדמה, כדאי לבחור את הסוג המתאים לעבודה. באופן כללי, זני העמילן הגבוהים יותר כמו קינג אדוארד או הזנים בעלי העור הצהוב הם אלו שמייצרים את המחית הטובה ביותר. לצלייה, לעתים קרובות מומלץ לנסות את מאריס פייפר או דומה לאותו פנים אוורירי שכולנו מכירים ואוהבים מארוחת הערב הצלייה המושלמת.

הדבר הכי מעורר השראה במנות תפוחי אדמה הוא שלכל אומה נדמה שיש גישה משלה לדברים. סלט תפוחי אדמה יכול להשתנות מפינוק מיונז ועד לטפטוף קל של שמן זית עם זילוף נדיב של בזיליקום או כל עשבי תיבול זמין. מה שמרתק בתפוחי האדמה הוא שאפילו 'צ'יפס' זוכים לפרשנות.

הצ'יפס מתחרה בצ'יפס הסמיך יותר של התהילה הבלגית, המייחדים את היותו מטוגן כפול ומבושל באופן מסורתי בשומן בקר! אולי, אנו יכולים לראות שהצ'יפס החתוך העבה של חנות הפיש'נ'צ'יפ האנגלית קרובים יותר לצ'יפס הבלגי המפורסם מאשר לסוג הדק יותר. בל נשכח שאפשר לשכב תפוחי אדמה ולבשל בסיר עם שמנת חמוצה וביצים כמו שעושים במרכז אירופה.

שיטה פנטסטית נוספת היא לגרר ולהכין מנת תפוחי אדמה רוסטי שוויצרית שניתן לחתוך אליה, בדומה במובנים מסוימים לטורטייה הספרדית המענגת. עבור חלקם, ארוחת הבוקר לא תהיה ארוחת בוקר בלי חריש חום פריך בצד. הנה 15 מתכוני תפוחי אדמה קלים שאנו מקווים שיתנו לך השראה לעשות דברים גדולים יותר עם תפוח האדמה הנהדר!