קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות100
מגזין

אווז ירושה צלוי עם חומץ בלסמי

אווז ירושה צלוי עם חומץ בלסמי
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל אווז ירושה צלוי עם חומץ בלסמי. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 9 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 203 קלוריות. המתכון הזה מכסה %31 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לך ענפי קורנית, אווזי ירושה, לימונים, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. עם כפית ציון של 88% המנה הזו יוצאת מן הכלל. נסו אווז צלוי סיני, אווז צלוי מתובל, ו מתכון אווז צלוי (מתכונים דומים).

הוראות

1
באמצעות סכין חדה קטנה, לעשות חריצים קטנים בעור על כל השדיים, הצדדים, הרגליים, והירכיים של כל אווז כדי לאפשר שומן להשתחרר במהלך צלייה (לא פירס בשר). לשלוף נוצות סיכה שנותרו עם צבת.
מרכיבים שתצטרך
אווז שלםאווז שלם
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
2
מקום אווזים, זה לצד זה, על מתלה גדול להגדיר במחבת צלייה גדולה.
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
3
מניחים קצות כנפיים וצווארים במחבת. קירור חשף לפחות 1 יום ועד 2 ימים לעור להתייבש.
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
4
מחממים תנור ל 163°.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
5
מפזרים חלל ראשי של כל אווז עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
אווז שלםאווז שלם
6
מניחים חצי ענפי עשב, לימונים, שום, ובצל לתוך כל אחד. באמצעות סיכות מתכת קטנות, חללי שיפוד סגורים.
מרכיבים שתצטרך
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
קליפות מלימוןקליפות מלימון
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
7
מניחים כל אווז, צד השד למטה, על המדף. פירס את העור על הגב בכל רחבי עם סכין חדה קטנה (לא פירס בשר).
מרכיבים שתצטרך
אווז שלםאווז שלם
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך
8
אווזים צלויים 1/2 שעות. באמצעות כפית גדולה או מזלף הנורה, להעביר שומן שנאסף בתחתית מחבת צלייה לקערה; להשאיר מיצים במחבת. הפעל אווזים חזה למעלה. המשך לצלות אווזים עד הרגליים לנוע בקלות, העור סביב הירכיים והשדיים הוא נפוח, ומדחום מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של הירך רושמים 79° עד180, על 2 שעות יותר.
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
BasterBaster
פחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטהפחית שעועית ירוקה בסגנון צרפתי, סחוטה
9
העברה לצלחת; אוהל רופף עם נייר כסף.
ציוד שתשתמש בו
4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות4 כפות ריבת פטל, אוכמניות או תות
10
תן מנוחה 30 עד 45 דקות. אם תרצה, להזמין מחבת צלייה עם מיצים לעשות רוטב פאן.
מרכיבים שתצטרך
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובהקליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
11
לגלף אווזים ומגישים עם חומץ בלסמי מבוגר או רוטב פאן בלסמי.
מרכיבים שתצטרך
חומץ בלסמי מיושןחומץ בלסמי מיושן
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
1
עבור המרקם והטעם הטובים ביותר, בחר אווזי ירושה, אשר ניתן להזמין ממזונות מורשת ארה " ב (212-980-6603; heritagefoodsusa.com).