אורז כמון עם חציל ואפונה
אורז כמון עם חצילים ואפונה עשוי להיות רק מנות ראשונות אתה מחפש. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים.. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 8 גר' של חלבון, 2 גרם של שומן, וסך הכל 263 קלוריות. אם יש לך חצילים, פטרוזיליה, כורכום, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן ותפריט טבעוני. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 20 דקות. נסו אפוני חומוס קלויים כמון, אפונה הצמד סוכר הכמון בגריל, ו חציל קלוי בסיר עם עגבניות וכמון (מתכונים דומים).
הוראות
שים את האורז בקערה ותכסה אותו במים. שים את זה בצד להשרות בזמן שאתה מבשל את הירקות. קל לרסס מחבת לא מקל גדולה עם שמן או תרסיס בישול.
מוסיפים את החצילים והבצל, מלחים אותם קלות, ומבשלים, מכוסים, מעל חום בינוני גבוה, ערבוב לעתים קרובות. כאשר החציל הוא רך אבל לא רגשני (כ 5 דקות) להוסיף את הפלפלים, עגבניות, תבלינים, פטרוזיליה, ועוד מלח לפי הטעם.
מסננים את המים מהאורז ומוסיפים את האורז למחבת יחד עם 3 כוסות מים. להגביר את החום גבוה ולהביא לרתיחה. כאשר הוא מגיע לרתיחה, להעביר אותו לתבנית אפייה גדולה. (מדיסון מציע צלחת gratin כלי חרס גדולה, אבל השתמשתי בצלחת לזניה עמוקה.)
מניחים פיסת נייר קלף על האורז ולאחר מכן מכסים בחוזקה בנייר כסף.
אופים עד האורז הוא מכרז, על 50-55 דקות. מערבבים באפונה ומאפשרים לצלחת להגדיר במשך 5 דקות לפני ההגשה.