גשו לסופר וקנו פלפל גרוס, תיבול עופות, מלח ופלפל גרוס ועוד מספר מצרכים להכנתו היום. חג ההודיה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון מעולה של 82%. הכנה ושכח הודו, הודו צלוי עם מלית פקאן, נקניקים וערמונים ובצלי שאלוט צלוי, וסלט הודו קוב הודו לארוחה דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
1
מחממים תנור ל-325 מעלות צלזיוס (165 מעלות צלזיוס).
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
2
מערבבים 2 כפות מלח, וכף פלפל ותבלין עופות בקערה קטנה. תוחב כנפי הודו מתחת לציפור, ומתבלים את החלל בכ-1 כף מתערובת תיבול העופות. שמור את יתרת תערובת תיבול העופות.
מרכיבים שתצטרך
1 מיכל (7 אונקיות) בצל קצוץ
כנפי עוף
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
זורקים את הבצל, הסלרי והגזר יחד בקערה. מכניסים כ-1/2 כוס מתערובת הירקות, ענפי רוזמרין ו-1/2 צרור מרווה לתוך חלל ההודו. קשרו רגליים יחד עם חוט מטבח. שחררו את העור על גבי חזה ההודו באמצעות אצבעות או מרית קטנה.
מרכיבים שתצטרך
חצי חזה הודו בעור
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
מניחים את הודו על הירקות. ממלאים את המחבת בכ-1/2 אינץ' מים. מסדרים יריעת נייר אלומיניום על חזה ההודו.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
שרימפס מוקפץ, קלוף
9
צולים את תרנגול ההודו בתנור שחומם מראש עד שהוא אינו ורוד יותר בעצם והמיצים מתבהרים, כ-3 וחצי שעות. מדחום לקריאה מיידית המוחדר לחלק העבה ביותר של הירך, ליד העצם צריך לקרוא 165 מעלות F (75 מעלות צלזיוס).
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
10
מסירים את נייר הכסף בשעה האחרונה של הבישול. מבססים את תרנגול ההודו במיצי המחבת.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
שרימפס מוקפץ, קלוף
11
בזמן שההודו נצלה, מכינים ציר: מניחים צוואר, לב וגזע בסיר עם עלה הדפנה והמים. מבשלים על אש בינונית במשך שעתיים. מסננים את גבולי ההודו מהציר, וזורקים גבולי הודו. צריכות להיות לפחות 4 כוסות ציר.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
גב שומן חזיר
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
טיפים עגולים לפינה #4
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
12
מוציאים את תרנגול ההודו מהתנור, מכסים בנייר כסף כפול של רדיד אלומיניום ומניחים לנוח באזור חמים 10 עד 15 דקות לפני שפורסים.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של Country Woman
13
יוצקים את מיצי המחבת, כ-3 כוסות, לסיר ומניחים בצד. הסר את שומן ההודו ממיצי המחבת, שמור כ-2 כפות.
מרכיבים שתצטרך
שומן טורקיה
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
שרימפס מוקפץ, קלוף
14
מחממים 2 כפות משומן ההודו וכף חמאה בסיר על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
שומן טורקיה
8 כוסות מרשמלו מיניאטורי, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה
15
מעבירים את הבצל מתבנית הצלייה למחבת. מבשלים ומערבבים עד שהבצל משחים, כ-5 דקות, ואז מערבבים פנימה את הקמח. ממשיכים לבשל ומערבבים כ-5 דקות נוספות; להקציף פנימה 4 כוסות מציר ההודו הדלוף ומיצי המחבת השמורים עד לקבלת תערובת חלקה; להרחיק כל קצף. מערבבים את החומץ הבלסמי. מבשלים עד שהרוטב מסמיך תוך כדי טריפה מתמדת, כ-10 דקות. מערבבים פנימה 1 כף מרווה קצוצה, ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוט
שוק טלה (הוצא מהמקרר ואפשר לשבת בטמפרטורת החדר שעה אחת לפני ההכנה)