אנדיב בלגי גראטין
הכנת המנה לוקחת כ 55 דקות. אם יש לכם חלב, גבינת gruyere, גבינת פרמזן, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. . עם כפית ציון של 31% המנה הזאת די גרועה. נסו מוקרם של עולש בלגי עם בייקון (Gratin D ' Endennaise Gratin), אנדיב בלגי חזיר מוקרם, ו מטוגן בלגי Endive Au Gratin (מתכונים דומים).
הוראות
מביאים סיר גדול של מים מומלחים קלות לרתיחה מעל חום בינוני גבוה.
מניחים את endives לתוך המים. מכסים, ומבשלים עד מכרז, 5 עד 10 דקות.
מניחים את החמאה לסיר, וממיסים על חום בינוני.
מקציפים בקמח ומערבבים עד שהתערובת הופכת לחומה דמוית הדבק וזהובה. בהדרגה לטאטא את החלב לתוך תערובת הקמח, לטאטא כל הזמן עד עבה וחלק. מערבבים 3/4 כוס גבינת Gruyere, גבינת פרמזן, אגוז מוסקט, מלח ופלפל עד מעורבב היטב. מבשלים בעדינות מעל חום בינוני נמוך במשך 10 דקות, ערבוב לעתים קרובות.
לנקז את endives. לעטוף כל עולש עם פרוסת בשר חזיר, ומניחים לתוך צלחת אפייה מוכנה.
יוצקים את רוטב הגבינה על endives.
מפזרים את 1/4 כוס גבינת Gruyere ופטרוזיליה הנותרים.
מבשלים את endives תחת מטאטא שחומם מראש עד גבינה הוא חום זהוב בועות רוטב, על 10 דקות.