אפייה עם דורי: עוגה פיקנטית לחג המולד
אפייה עם דורי: עוגה פיקנטית לחג המולד עשויה להיות רק תוספת שאתה מחפש. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 8 גר' של חלבון, 31 גרם של שומן, וסך הכל 604 קלוריות. והוא יספק כ 9 מנות. אם יש לכם זנגביל, שוקולד מריר, שוקולד מריר-2 אונקיות ו, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג המולד. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו אפייה עם דורי: עוגת שזיפים מעומעמת, אפייה עם דורי: Gourmandise, ו אפייה עם דורי: כיפות קוקוס (מתכונים דומים).
הוראות
מתכוננים: מרכז מתלה בתנור ומחמם מראש את התנור ל 177°. חמאה 9 אינץ ' מרובע אפייה מחבת ולשים אותו על תבנית אפייה מרופדת. (ודא המחבת שלך מודד אמיתי 9-x-9 אינץ'; ראה לעיל.)
שים את הזנגביל והסוכר הטריים בקערה קטנה, מערבבים ומניחים בצד.
לטאטא את הקמח, סודה לשתייה ותבלינים יחד.
עבודה עם מערבל לעמוד, רצוי מצויד מצורף משוט, או עם מערבל יד בקערה גדולה, להכות את החמאה וסוכר חום יחד במהירות בינונית עד שהם קלים ורכים, על 3 דקות.
מוסיף את הביצים אחד בכל פעם, פועם במשך 1 דקה לאחר כל ביצה נכנסת. אל תדאג אם התערובת נראית מקושטת בשלב זה.
יוצקים את המולסה ומכים עד חלקה. להפחית את מהירות המיקסר נמוך ולהוסיף את השוקולד נמס יחד עם זנגביל מסוכר. עדיין במהירות נמוכה, מוסיפים את החומרים היבשים בשלוש תוספות ואת חלב החמאה בשני (להתחיל ולסיים עם החומרים היבשים), ערבוב הבלילה רק כמה שצריך כדי למזג את החומרים. מקפלים את השוקולד הקצוץ ואת זנגביל בסירופ, אם אתה משתמש בו.
יוצקים את הבלילה לתוך המחבת (זכור, אם המחבת שלך היא קטנה, לא למלא אותו לחלק העליון).
אופים כ -40 דקות, או עד העוגה מתחילה למשוך מן הצדדים של המחבת וסכין מוכנס עמוק לתוך המרכז יוצא נקי. אל תהיה מודאג אם העוגה יש כיפה סדוק—זה יירגע כפי שהוא מתקרר.
להעביר את העוגה למתלה, מגניב במשך 10 דקות, ואז לנתק את העוגה. פנה ימינה וקרר לטמפרטורת החדר לפני הציפוי. (הקצוות של העוגה עשוי להיות די חום, אבל לא לדאוג - אתה יכול לקצץ אותם אחרי שאתה קרח את העוגה.)
כדי להפוך את הדובדבן: להתאים קערה על מחבת של מים רותחים, לשים את השוקולד וקפה בקערה ומערבבים מדי פעם עד השוקולד נמס.
הסר את הקערה, באמצעות מקצף קטן, מערבבים את החמאה, 1 כף בכל פעם. מנפים את הסוכר של הממתקים על השוקולד ומערבבים אותו.
להעביר את הקערה לדלפק ולתת הדובדבן לשבת במשך כ -10 דקות.
שים את זנגביל, עדיין על המדף, על פיסת נייר שעווה או נייר כסף (טפטוף תופס).
יוצקים את הדובדבן על מרכז העוגה ולהשתמש מרית מתכת ארוכה כדי להפיץ את הדובדבן באופן שווה על גבי. אפשר את הציפוי להגדיר במשך 30 דקות (אתה יכול למהר את זה לאורך ידי מצמרר את העוגה בקצרה). אם הקצוות של העוגה הם overbaked, עכשיו זה הזמן לקצץ אותם. ואז לחתוך את העוגה ל 9 חתיכות אפילו.
מגישים את עוגת הזנגביל כפי שהוא או עם קצפת או קרם fraîche crème.
אחסון: זנגביל הוא שומר טוב. אתה יכול לעטוף אותו ולשמור אותו בטמפרטורת החדר במשך כ 3 ימים או להקפיא אותו, קר וכל, עד 2 חודשים.