ארבעה פלפל-ג'לי תפוחים
אם יש לכם חומץ תפוחים תפוחים, פקטין פירות כדור, פלפלים, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. נסו ג'לי תפוח-פלפל, צלי חזיר וכרוב ניצנים עם מכונת ג'לי של הכדור זיגוג ג' לי מתוק תפוח, ו ג'לי פלפל חריף, כולכם (מתכונים דומים).
הוראות
בצע את השלבים 1 עד 4 של הוראות שימורים, באמצעות חמש צנצנות בגודל ליטר.
חלפיניו. זרע וקוביות דק מספיק כדי להפוך 1/4 כוס (ראה הערות). קוצצים גס הנותרים jalapeos (לא זרע); אתה צריך 2 כוסות. ליבה וקוצצים גס תפוחים; אתה צריך 5 1/2 כוסות. גזע, זרע, וקוצצים גס פלפלים צהובים; אתה צריך 2 כוסות.
במחבת 8 עד 10 ליטר, לשלב ג ' לאפיוס קצוץ גס, תפוחים, פלפלים צהובים; חומץ; ו 1/2 כוס מים. מביאים לרתיחה על חום גבוה, ערבוב לעתים קרובות; להפחית חום ומבשל, ערבוב מדי פעם, עד תפוחים רכים כאשר פירסינג, כ 10 דקות. לחץ בעדינות על תערובת באמצעות מסננת בסדר להגדיר על קערה גדולה; להשליך תערובת ירקות או לשמור לשימושים אחרים. לשטוף ומחבת יבשה.
להחזיר את הנוזל למחבת; להוסיף jalapeos לקוביות, פלפלים אדומים וירוקים, חמאה (אם שימוש), ופקטין. מביאים לרתיחה מתגלגלת על חום גבוה, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים בסוכר; כאשר תערובת קורות חיים רותחים, מערבבים בדיוק 2 דקות אם באמצעות MCP פקטין (1 דקה אם באמצעות ג 'לי בטוח או ג' לי פירות כדור).
דלג וזרוק כל קצף מג ' לי.
בצע את השלבים 5 עד 11 של הוראות שימורים, עוזב 1/4 אינץ ' של headspace בכל צנצנת ועיבוד צנצנות במשך 5 דקות (ראה הערות).
מוסיפים חמאה לריבות וג ' לי כדי למנוע היווצרות קצף במהלך הבישול. אם אתה להשמיט את החמאה, לרפרף את הקצף לפני מצקת ריבה או ג ' לי לצנצנות. המתכון יניב בערך 1/4 כוס פחות.
מדוד את כל הסוכר לקערה לפני תחילת המתכון. מתכונים רבים לשימורים קוראים לנפח גדול של סוכר להתווסף כאשר תערובת כבר רותחים; מדידת קדימה מפשטת צעד זה ומונעת טעויות.
השתמש בסרגל כדי למדוד נפח. כמה מתכונים קוראים לתערובת להיות מופחת על ידי כמות מסוימת. כדי לברר זאת בקלות, הכנס סרגל עץ נקי לתוך המחבת לפני הבישול ולמדוד כמה רחוק את התערובת מגיעה. לאחר מכן מבשלים לפי ההוראות עד שהוא מצטמצם באחוזים שצוינו. לדוגמה, אם תערובת לא מבושל אמצעים 4 אינץ 'במחבת מתכון אומר להפחית בחצי, לבשל אותו עד 2 אינץ'.