קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות42
מגזין

ארוחת ערב הלילה: מרק קינואה עם כמון, פטה, תרד

ארוחת ערב הלילה: מרק קינואה עם כמון, פטה, תרד
נסו ארוחת ערב: תרד, אפונה וסלט גבינת פטה, ארוחת ערב הלילה: סלט קינואה עם תרד שמנת לימון, ו ארוחת ערב הערב: קינואה, חומוס וסלט תרד עם רוטב פפריקה מעושן (מתכונים דומים).

הוראות

1
במסננת בסדר, לשטוף את קינואה היטב כדי להסיר כל מרירות.
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
2
מעבירים לסיר גדול ומכסים עם 2 ליטרים של מים. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את החום לרתיחה עד הקינואה מכרז, 15 עד 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
3
ניקוז, שמירה על נוזל הבישול.
4
מוסיפים מים לנוזל כדי להפוך 6 כוסות, במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
5
בסיר מרק בינוני, מחממים את שמן הזית מעל חום בינוני עד מנצנץ.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)1 (28 אונקיות) פחית עגבניות צלויות חתוכות לקוביות (מומלץ: מיור גלן)
ציוד שתשתמש בו
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
6
מוסיפים את השום וחלפיניו ומבשלים עד ריחני, כ -30 שניות, ולאחר מכן מוסיפים את הכמון ותפוחי האדמה. מערבבים היטב לשלב ולהמשיך לבשל כמו טוסט כמון, 2-3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)12 פלפלי ג'לפנו (בערך 3 אינץ' כל אחד)
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 תפוז, גרידה1 תפוז, גרידה
¼ כפית אורגנו¼ כפית אורגנו
7
מוסיף את מי בישול קינואה לסיר, יחד עם חצי הבצל הירוק. טעם ותיבול עם מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, כ -15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
8
החזירו את הקינואה לסיר יחד עם התרד, הבצל הירוק שנותר והכוסברה. מבשלים 3 דקות, ולאחר מכן להסיר מהחום ולהוסיף את הפטה. מצקת לתוך קערות ומגישים עם ביצה קצוצה כקישוט.
מרכיבים שתצטרך
חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'חסה אייסברג, חתוכה לקוביות בגודל 2 אינץ'
2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית2 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות שמן זית
קרוטונים סלט בצל ושום, כתושיםקרוטונים סלט בצל ושום, כתושים
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
סלט מעורב עלים, שטוף ויבשסלט מעורב עלים, שטוף ויבש
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
מצקתמצקת
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות